По време на неотдавнашното си посещение в Китай руският външен

...
По време на неотдавнашното си посещение в Китай руският външен
Коментари Харесай

БРИКС: Как съюзът помага на Русия да избегне западните санкции

По време на неотдавнашното си посещаване в Китай съветският външен министър Сергей Лавров акцентира ефикасните тактики, употребявани от Русия и Китай за превъзмогване на провокациите, подбудени от западните наказания.

Използвайки многостранни платформи като БРИКС и Шанхайската организация за съдействие (ШОС), двете страни сполучливо смекчиха въздействието на рестриктивните мерки, произлизащи от спора в Украйна, който избухна през 2022 година

По-рано тази година БРИКС, включваща Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка, разшири участието си, като включи още четири страни: Етиопия, Иран, Египет и Обединените арабски емирства. Лавров посочи възходящото политическо и икономическо въздействие на блока, изключително на фона на глобите, наложени на Русия. Забележително е, че никой от членовете на БРИКС не е взел участие в западните санкции; вместо това те са избрали да поддържат или укрепват комерсиалните връзки с Русия.

На взаимна конференция с китайския си сътрудник Уан И Сергей Лавров даде висока оценка на метода на Уан в битката с последствията от глобите. Лавров акцентира на оправянето с икономическите провокации, произлизащи от едностранните наказания, в границите на БРИКС и ШОС.

В отговор на западните наказания Русия пренасочи комерсиалния си фокус към Азиатско-тихоокеанския район, като Китай се обрисува като основен сътрудник. Търговията сред Русия и Китай набъбна до рекордните $240 милиарда през миналата година, надхвърляйки задачата от $200 милиарда, сложена от двете държавни управления.

Посещението на Лавров съответства с визитата на финансовия министър на Съединени американски щати Джанет Йелън в Пекин, където тя предизвести китайските компании за евентуалните последствия от поддръжката за съветската войска. Под управлението на президента Джо Байдън Съединени американски щати вкараха изпълнителни заповеди, позволяващи налагането на наказания против задгранични юридически лица, участващи в транзакции с Русия, ориентирани към институции отвън Съединени американски щати и Европейски Съюз, обвинени, че подкрепят Русия в придобиването на чувствителни артикули.

Лавров разкритикува западния метод към глобите, потвърждавайки, че той не е съумял да дестабилизира съветската стопанска система и в действителност е подействал удобно на страните, налагащи глобите.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР