По време на Националния съвет за тристранно сътрудничество тази седмица,

...
По време на Националния съвет за тристранно сътрудничество тази седмица,
Коментари Харесай

Бизнесмен: Заради тарикатите, които прибират по 1800 лв. на месец, лежейки на дивана, вие давате луди пари за....

По време на Националния съвет за тристранно съдействие тази седмица, специалисти от Асоциацията на индустриалния капитал разкриха скица, посредством която някои хора получават месечни помощи от 1 800 лв., до момента в който не работят. Тези разкрития бяха направени от представителите на съвета.

Собственик на неголяма строителна компания даде повече информация за нездравословната процедура.

" Тези хора главно работят в строителната промишленост. Те напущат работа без никакво предизвестие и отиват отвън страната. След месец се връщат и желаят да работят без контракти за същата заплата, защото получават " френска ", " италианска " или " испанска " обществена помощ. ", споделя предприемачът.

Той добавя, че тази скица оказва съществено въздействие върху цените в строителството.

" Точно тя води до липса на служащи на българския пазар на труда и доста покачва цените на строителните услуги и себестойността на строителните артикули.

Всеки от нас се е сблъсквал с високите цени, които майсторите желаят, да вземем за пример, 5 000 лв., с цел да сложат плочки в банята. Те се опират на увереността, че общественото подкрепяне ще им обезпечи не дребна сума. Тази скица също способства и за повишението на цените на жилищата, защото съотношението труд/материали към този момент надвишава 2 към 1 в интерес на труда. "

" Максималният размер на компенсацията за безработица подтиква хората да лежат на дивана и да злоупотребяват. Организациите ни в Гоце Делчев пресметнаха, че има над 10 милиона загуби провокирани от тези злоупотреби с по този начин наречената " френска безработица ", споделя Васил Велев.

Инфо: blitz.bg

 

Тагове: строителство имоти схема помощи социални помощи безработица строителни специалисти майстори Васил Велев
Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР