По време на масираната ракетна атака срещу Киев беше унищожена

...
По време на масираната ракетна атака срещу Киев беше унищожена
Коментари Харесай

Как американската ПВО загуби дуела с “Кинжал” в Киев

По време на масираната ракетна офанзива против Киев беше унищожена система за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ”. Според специалистите това е нанесло съществени вреди на системата за противовъздушна защита, създавана от страните от НАТО в Украйна. Тази система се смята за една от най-модерните системи за противовъздушна защита в света с мощни радари и контроли. Как съветската ракета “Кинжал ” съумя да завоюва този дуел?

Във вторник вечерта Русия нанесе ракетен удар по Киев. Както означават в Министерството на защитата, ударът е нанесен концентрирано с високопрецизни оръжия с огромен обхват на въздушно и морско базиране по точките разполагаем на украинските елементи, хранилища за предпазване на муниции, въоръжение и военна техника от Запада. Те показаха, че задачата на удара е реализирана, всички посочени обекти са изумени.

Високопрецизният хиперзвуков ракетен комплекс " Кинжал " порази американски зенитно-ракетен комплекс “Пейтриът ”. Видео, снимано от очевидци в Киев, демонстрира “Кинжал ”, най-новата хиперзвукова ракетна система на Русия, изстреляна от особено оборудвани прехващачи МиГ-31К, преодолявайки огъня на батерията на ЗРК “Пейтриът ” и поразявайки системата за Противовъздушна отбрана. Това оръжие е употребявано за първи път от Русия по време на СВО в Украйна. Ракетата има ниска радарна видимост и висока маневреност и е предопределена за заличаване на наземни и морски цели. Украйна, от своя страна, получи минимум две системи “Пейтриът ” - една от Съединени американски щати и една от Германия, с цел да усъвършенства своята система за Противовъздушна отбрана, само че точният брой на системите, трансферирани в Киев, не е прочут.

Според специалистите от събитията от нощта на 16 май в Киев произтичат няколко извода. Първо, макар всички проблеми и компликации съветското военно разузнаване потвърди своята успеваемост в този случай. Преди да унищожат който и да е обект, изключително толкоз значим като система за Противовъздушна отбрана с огромен обхват, той би трябвало да бъде открит. Срещу Русия се бие умел съперник, който се поучава от най-хубавите специалисти на НАТО. И въпреки всичко те не съумяха да скрият “Патриота ” от съветското военно разузнаване.

Второ, не подценявайте “Пейтриът ”. Това е една от най-модерните системи за Противовъздушна отбрана в света. Оборудвана е с отлични радарни и контролни системи. Възможно е екипажите на “Пейтриът ” да са се състояли и от западни експерти. Въпреки това съветските ракети " Кинжал " и екипажите на техните носители - самолетите МиГ-31К - са спечелили тази борба.

Цената на тази победа е висока освен от чисто военна и алегорична позиция. Този дуел има и изцяло материално измерение. “Пейтриът ” е изстрелял, съгласно видеото, към тридесет ракети - всяка струваща 4-5 милиона $. Една установка “Пейтриът ” коства към половин милиард $. Така през нощта на 16 май съветските ракети унищожиха украинско военно имущество на стойност към 700 милиона $.

Характерна за тази система за Противовъздушна отбрана е извънредно високата компактност на изстрелването на ракети. Трябва да се означи също, че зенитните ракети се издигнаха съвсем отвесно нагоре. Това служи като в допълнение доказателство, че точно “Кинжалите ” са работили против “Пейтриът ”. В последна сметка тези ракети на последния стадий от траекторията се гмуркат върху задачата съвсем отвесно. “Пейтриът ” се е защитавал обезверено - само че в последна сметка се оказва безпомощен против " Кинжалите ".

„ Унищожаването на системата „ Пейтриът “ е достижение на съветските системи. Установката не може да работи по този вид ракета. Освен това единствено в последната трансформация може единствено да види „ Кинжал “, само че не и да му противодейства. Всичко зависи от скоростта, която развива нашият комплекс “, споделя военният специалист Юрий Кнутов.

Събеседникът изясни, че скоростта на " Кинжал " е толкоз висока, че нито една система за Противовъздушна отбрана или ПРО няма време да реагира на нея. Кнутов също назова нелепости известията, че ВСУ са съумели да прихванат “Кинжал ”. Припомняме, че по-рано това обявиха освен управляващите на Украйна, само че и в Пентагона. По-късно източник от съветското министерство на защитата отхвърли тази информация, а в нощта на 16 май светът получи красноречиво доказателство за успеха на съветското оръжие в дуела с американските системи.

В същото време системата за Противовъздушна отбрана “Пейтриът ”, съгласно специалиста, са предпочитана цел за „ Кинжал “ по две аргументи. Първо, заради колосалната цена на американските системи, и второ, тъй като на “Пейтриът ” беше дадена надали не главната роля в интегрираната система за противовъздушна защита на съперника, която се построява от страните от НАТО. Сега Пентагонът и неговите европейски съдружници може да се наложи да премислят проектите си.

Прави усещане, че на Запад нощната драма към системата „ Пейтриът “ в Киев се възприе с огромно безпокойствие. „ В края на краищата на Украйна бяха предадени няколко батареи “Пейтриът ”, а експортната стойност на всяка от тях доближава милиард $ “, написа политологът-американист Малек Дудаков в своя канал в “Телеграм ”. Според него особени рецензии се чуват във връзка с несъразмерното потребление на ракети за Противовъздушна отбрана, от които 20-30 броя са изстреляни в отговор на съветска ракетна офанзива. Всяка от тези ракети коства до пет милиона $ - и явно не доста такива са доставени в Украйна. Военните специалисти в Съединени американски щати от дълго време настояват, че системите “Пейтриът ” няма да се показват добре на украинския фронт.

„ Това е доста скъпа стационарна цел, която може да бъде уязвима за доста типове ракети или даже за рой изстреляни дронове на стойност няколко десетки хиляди $. Като цяло, за всичко, което може да претрупа установката ”, написа анализаторът.

„ Броят на ракетите за „ Пейтриът “ остава стеснен даже в американската войска. Миналата година Пентагонът поръча едвам 252 от тези ракети. Като цяло преди началото на украинския спор “Локхийд Мартин ” произвеждаше 300-350 ракети годишно. Сега производството е разширено до 500 ракети годишно. Украйна може да изразходи толкоз ракети за една нощ, колкото Съединени американски щати съумяват да произведат за цялостен месец “, заключва специалистът.

Превод: В. Сергеев



Подпишете се за референдума за " Мир и Суверенитет " на https://narodna.me/ 

ВИДЕО: https://www.youtube.com/watch?v=Cp-xtnT1_Dg

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта   . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР