По време на летния сезон Крайбрежната алея на Варна се

...
По време на летния сезон Крайбрежната алея на Варна се
Коментари Харесай

Становище на БАЗ и СЗБ за Крайбрежна алея във Варна: Крайните популистични възгледи ощетяват цели сектори

По време на летния сезон Крайбрежната алея на Варна се трансформира в едно от най-желаните и посещавани места в града. Причината за това се дължи освен на прилежащата й плажна линия, само че и заради това, че тук са съсредоточени множеството летни клубове, нощни заведения, пицарии и рибни заведения за хранене . Благомир Коцев обаче издаде заповед, с която беше лимитирано придвижването на коли по крайбрежната улица.

След като завършиха всички инспекции от страна на Министерство на регионалното развитие, ДНСК, РДНСК и други способени органи и след дълго очакване, регионалният шеф Марио Смърков на Област с административен център Варна анулира тази заповед. Всъщност с дейностите си Коцев направи нещо значително – даде опция да се откри по неоспорим метод и веднъж вечно, че крайбрежната алея по своята същина още през 2012 година е заложена в Общия организационен проект на община Варна като улица четвърти клас и е част от първостепенната улична мрежа на града , свързваща басейн „ Приморски ” и сп. „ Почивка ”.

Сега всичко е в ръцете на община Варна, която посредством пълномощията, които има, и посредством органите на Общинска полиция, следва да съблюдава закона и в 14 дневен период да възвърне и урегулира придвижването по метода, по който беше преди издаване на заповедта от страна на Коцев, като сътвори условия за безпроблемното придвижване на пешеходци, коли и велосипедисти .

Сдружението на заведенията в България /СЗБ/ и Българската асоциация на заведенията /БАЗ/, бизнеса, гостите на Варна и варненци, разчитат, че ще се сътвори една равнопоставеност за всички – основа за работа, отмора, разходки и занимания .

„ Не считаме, че следва институциите и политиците ни, водени от крайни популистични възгледи, да ощетяват цели браншове, които с активността си способстват Варна да стане едно по-добро място за живеене в България “, подчертаха от БАЗ и СЗБ.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР