По време на кампанията „Черен петък“ най-чести бяха сигналите за

...
По време на кампанията „Черен петък“ най-чести бяха сигналите за
Коментари Харесай

Най-много сигнали на Черен петък са получени за изкуствени намаления

По време на акцията „ Черен петък “ най-чести бяха сигналите за изкуствени понижения. Това сподели ръководителят на Комисията за отбрана на потребителите (КЗП) Димитър Маргаритов, съобщи „ Фокус “.

“В предходните няколко дни интензивно извършвахме инспекции за акцията „ Черен петък “. Получили сме няколко десетки сигнaла през миналите 3 дни и сме направили доста инспекции. На първо място по брой бяха изкуствените понижения – т.е. преди промоционалната акция се подвигат цени на избрани артикули и по-късно се споделя, че има понижение. Такива случаи имаше и в онлайн пространството, и в комерсиалната мрежа. Специално за деня " Черен петък " сме открили 25-30 такива казуса “, изясни Маргаритов.

По думите му друго нарушаване, което се е следило въпреки и рядко, са били опитите на търговци да лимитират отговорността си, извеждайки като мотив обстоятелството, че има промоции.

„ Тоест, в случай че даде недостатък, стоката няма да може да бъде сменена, тъй като е била понижена. Но това го няма в закона. Затова ние ще вземем ограничения нарушителите да бъдат глобени “, сподели още той.

Редактор: Деница Райкова
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР