По време на изслушването във ВСС ще поискам отвод на

...
По време на изслушването във ВСС ще поискам отвод на
Коментари Харесай

Иван Гешев: Ще поискам отвод на част от членовете на ВСС, оставам на поста си

„ По време на чуването във Висш съдебен съвет ще желая отказ на част от членовете, които може би вземат участие в това нападение против правосъдната власт “, това съобщи основния прокурор Иван Гешев по време на конференция през днешния ден. Той добави, че българската прокуратура е постоянна.

По думите му има политическо обединяване против прокуратурата, като засяга закона „ Зарков “, който счита за противоконституционен.   

Главният прокурор разгласи, че израелският специалист не е нарушил никакви законови условия и всичко се е случило след привършване на огледа на местопроизшествието. Според него това е отместване на тематиката за какво някой се опита да убие или сплаши основния прокурор.

В края на конференцията, в която Гешев описа още веднъж диалози сред него и Борислав Сарафов, магистрати и членове на Висш съдебен съвет, бе пуснат и прословутият диалог с Йордан Стоев. От него излиза наяве, че ще се желае оставката на основния прокурор и е по-добре той самичък да си я подаде, с цел да резервира престижа на прокуратурата. Гешев сподели и изпратената му опасност, която той получил след визитата си в Съединени американски щати.

На конференцията, с изключение на диалози и чатове с магистрати беше показан и подобен с водача на ГЕРБ Бойко Борисов, който съдържаше вдигнат емотикони изразяващи се във вдигнат палец и усмивка.

Преди да напусне конференцията основният прокурор съобщи, че няма да напусне поста си и ще изкара цялостен мандат.

 
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР