По време на изложението Open Compute Project 2018, компанията Samsung

...
По време на изложението Open Compute Project 2018, компанията Samsung
Коментари Харесай

Samsung подготвя М.2 флаш диск със Z-NAND памет

По време на ревюто Open Compute Project 2018, компанията Samsung сподели нов SSD от флагманската фамилия Z-SSD със M.2 форм фактор.
Досега флаш дисковете от този вид бяха само устройства във тип на разширителни карти за PCI Express 3.0 x4 слотове.



NVMe дискът Samsung SZ983 M.2 е предопределен най-вече за корпоративния бранш и може да се употребява в работните станции, сървърите и другите високопроизводителни системи. Да напомним, че Z-SSD дисковете употребяват Z-NAND флаш памет, която в действителност е елементарна многослойна 3D V-NAND памет, само че за разлика от всеобщите устройства, записва единствено един обичай в една клетка (SLC), а не два бита (MLC) или три бита (TLC). По този метод се реализира по-висока скорост за продан на данните и по-висока устойчивост.

Техническите характерности на флаш диска Samsung SZ983 M.2 са сходни с моделите от семейството SZ985. Скоростта на поредно четене и запис доближават съответни 3200 и 2800 MB/s. Издръжливостта DWPD (Disk Write per Day) – допустимият брой презаписи на целия потенциал на паметта в границите на един ден е 30 цикъла. Използва се PCI Express 3.0 x4 интерфейса. Първоначално на пазара ще излязат модели с потенциал 240 и 480 GB.

Засега, информация за цените не е оповестена.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР