По време на инвестиционния форум Russia Calling! в Москва руският

...
По време на инвестиционния форум Russia Calling! в Москва руският
Коментари Харесай

Западът “забавя” развитието на глобалната икономика според президента на Русия

По време на капиталовия конгрес " Russia Calling! " в Москва съветският президент Владимир Путин акцентира забележителните промени в международния стопански пейзаж.

Той означи, че икономическите връзки в света претърпяват необратими промени, като се минава от предходния модел на глобализация към по-разнообразна, многополюсна конструкция.

Путин посочи желанието на Русия да насърчи основаването на нова и фактически демократична световна икономическа рамка. Той посочи, че появяването на нови водачи и развиването на световния стопански сюжет са естествени и неизбежни процеси.

Въпреки всичко Путин разкритикува това, което той дефинира като напъните на някои западни елити, стоящи отпред на тази промяна. Той ги упрекна, че съзнателно попречват този натурален развой, като се стремят да подтиснат растежа, изключително в районите, които обичайно експлоатират като запаси или колонии.

Путин осъди тези елити, че прибягват до тактики като наказания, политически разтърсвания и разпалване на спорове, с цел да запазят господството си.

Той посочи спорните им дейности, като се базира на това, че в предишното са се застъпвали за отворени граници и равни стопански условия, а сега затварят граници, когато се сблъскват с нововъзникващи съперници.

Освен това Путин разкритикува съществуващата финансова инфраструктура, съсредоточена към господството на щатския $ и еврото. Той съобщи, че тази система губи доверието си и последователно се заменя с разплащания в национални валути, което демонстрира нуждата от софтуерен прогрес в западната финансова система.

В резюме Путин акцентира продължаващата промяна в световната икономическа динамичност и отдалечаването от доминирания от Запада стопански ред, като акцентира нуждата от непрестанен прогрес към по-всеобхватна и софтуерно напреднала световна икономическа рамка.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР