По време на грипния сезон и други вирусни заболявания, всички

...
По време на грипния сезон и други вирусни заболявания, всички
Коментари Харесай

Стайни растения, които предпазват от вируси

По време на грипния сезон и други вирусни болести, всички търсим спомагателни способи да предпазим себе си и околните си от зараза. Стайните растения могат да оказват помощ за това. Те освен освежават интериора, само че също по този начин, с помощта на фитонцидите и етеричните масла, са в положение да прочистят въздуха от махленски прахуляк, патогенни бактерии и даже вируси.

бонус, етеричните масла на мушкатото работят успокояващо и оказват помощ в битката със напрежението и безсънието, тъй че спалнята е идеална за това цвете./p pimg src= " https:// и във Фейсбук/media/source/202103/1616061965_08_4.jpg ” title= ”undefined ”>

• Противовирусна сансевиерия

Друг незаместим асистент в битката с вирусите е сансевиерията, известна още като меч, “щука опашка ” и “език на свекървата ”.

Растението ще ви помогне да поддържате здравословен микроклимат в жилището. Сансевиерията освен съвършено почиства и овлажнява въздуха, само че също по този начин има изразени имуномодулиращи, антивирусни и фунгицидни свойства, покачва устойчивостта на организма към настинки.

• Лечебна монстера

Големите листа на монстерата отделят потребни субстанции, които потискат вирусите и микробите, а също по този начин оказват помощ за йонизирането на въздуха. Лечебните свойства на това растение са добре известни в Югоизточна Азия, където от антични времена е всекидневно да се слага в стаята на заболели хора, с цел да се форсира оздравяването им.

Източник: lifebg.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР