По време на горещи дни, косата ни трудно може да

...
По време на горещи дни, косата ни трудно може да
Коментари Харесай

Мисията невъзможна – красиви къдрици през лятото

По време на горещи дни, косата ни мъчно може да наподобява съвършено. Особено огромно предизвикателство е, в случай че желаеме да развяваме къдрици на плажа.

Независимо дали сте с естествено къдрава коса, или се опитватe да си извършите сходна фризура, е еднообразно мъчно да постигнете красива прическа, която да се задържи по време на жегата.

Затова събрахме най-хубавите препоръки от фризьорите, за красиви къдрици.

Предпазване

Както за всеки различен вид коса, би трябвало да предпазваме косъма от въздействието на слънцето, влагата, хлора и морската вода. Съветите на фризьорите са да носим шапка или шал за глава, както и да нанасяме артикули с UV отбрана.

Хидратиране

През лятото постоянно косата ни се изсушава, а за красиви къдрици е нужно да имаме добре подхранена и хидратирана коса. За да реализираме това, може да използваме масла за коса с бадем и кокос, които са доста щадящи за косъма.

Не скубете косата

Особено при естествено къдравата коса елементарно се образуват заплитания и възли. Никога не опитвайте да ги разресвате непосредствено с четка. Използвайте пръстите си и и оптимално се пробвайте да разплетете косата, по-късно нанесете артикул за елементарно разресване и използвайте подобаваща четка.

Давайте отмора на къдриците

Не оставяйте косата си дълго време пусната. За да запазите къдриците, най-лесният метод е понякога да хващате косата си на кок или плитки, според от това какъв брой едри са къдриците.

Впръсквайте спрей със солена вода

Той ще даде текстура на косата и ще придаде известния вид прическа “морски къдрици ”. Така и те ще устоят по-дълго.

Използвайте верните артикули

За да е ефикасна грижата за косата би трябвало да бъде добре координирана с вида косъм, който имате. Консултирайте се с фризьора си за това кои са най-хубавите артикули за вас.

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР