По време на големия анонс на видеокартите от 20-та серия

...
По време на големия анонс на видеокартите от 20-та серия
Коментари Харесай

Nvidia представи технологията Ansel RTX

По време на огромния анонс на видеокартите от 20-та серия Nvidia показа и нов програмен продукт. Така да вземем за пример, функционалността на приложението GeForce Experience се уголемява с новата технология за снимане на скрийншоти Ansel RTX.

Сега съществуващият инструмент Nvidia Ansel дава опция за прекъсване на гейминга и основаването на скрийншоти от случаен ракурс, обработката на полученото изображение благодарение на филтри и неговото шерване в обществените мрежи.



Новата технология Ansel RTX, както си проличава от името, ще употребява опциите на трасирането на лъчите и дълбокото машинно образование за основаването на качествени и реалистични фотоси от игрите. За действието на новата технология са нужни по този начин наречените RT ядра, които участват единствено във видеокартите GeForce RTX. Чипът Nvidia TU102 разполага със 72 RT ядра.



Интересна специфичност на Ansel RTX е забележителното засищане на статичната сцена с трасиращи лъчи. Така да вземем за пример, в играта Assetto Corsa Competizione има 10-кратно увеличение броя на трасиращите лъчи в един пиксел (refractions per pixel), 12-кратно за фоновите сенки, 32-кратно за динамичните сенки и 40-кратно за отраженията.



Благодарение на функционалността AI Up-Res, резолюцията на скрийншотите може да бъде увеличавана от общоприетата Full HD до 8К. AI Up-Res употребява изчислителната мощ на тензорните ядра логаритмите за машинно образование.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР