По време на форекс търговията във вторник сутринта доларът умерено

...
По време на форекс търговията във вторник сутринта доларът умерено
Коментари Харесай

Доларът продължава да поевтинява към основните си конкуренти

По време на форекс търговията във вторник сутринта доларът умерено се намалява по отношение на главните международни валути. Инвеститорите чакат статистика за продажбите на дребно в Съединени американски щати и не престават да вършат прогнози по отношение на бъдещата траектория на паричната политика на Федералния запас и Европейската централна банка.

Индексът ICE, който демонстрира динамичността на $ по отношение на шест валути (евро, швейцарски франк, йена, канадски $, лира стерлинг и шведска крона), губи 0,13% по време на днешната търговия, а по-широкият доларов показател WSJ - 0,08%.

Към 10:30 часа българско едно еврото коства на пазара 1,1255 $ спрямо 1,1236 $ при затварянето на предходната сесия. Общата европейска валута нараства по отношение на американската с 0,19%.

Повечето анализатори и участници на пазара са склонни да имат вяра, че покачването на лихвения % от Фед с 25 базисни пункта през юли може да бъде последното в сегашния цикъл. Междувременно ЕЦБ може да усили лихвата до връх от 4% до септември, считат икономисти, интервюирани от Bloomberg. Преди това главния лихвен % в еврозоната бе вдигнат до 3,75%.

" Очакваме доларът да навлезе в дълголетен низходящ тренд, основан частично на обстоятелството, че цикълът на повишение на лихвите на Фед се трансформира в цикъл за понижаване на лихвите. Това ще окаже напън върху американската валута, даже в случай че други централни банки също понижат лихвите, " написа стратегът на Standard Bank Стивън Бароу.

Анализатори от банка UBS потвърдиха прогнозата за двойката EUR/USD на 1,12 $ за септември, 1,14 $ за декември, 1,16 $ за идващия март и 1,18 $ за юни. Те означиха опцията за краткосрочно връщане обратно до под $1,10 за евро, само че имат намерение да употребяват това като опция за увеличение на дългите позиции в еврото.

Британската лира стерлинг нараства по отношение на $ с 0,16% до $1,3091 за едни паунд от $1,3073 в края на сесията в понеделник.

Стойността на американските пари по отношение на японската национална валута в това време се намали с 0,38% - до 138,24 йени за $ против 138,71 йени за $ при закриване на вчерашната търговия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР