По време на финала на Super Bowl беше показано видео,

...
По време на финала на Super Bowl беше показано видео,
Коментари Харесай

Американец похарчи 500 000 долара за реклама срещу Tesla - видео

По време на финала на Super Bowl беше показано видео, призоваващо за протест на електрическите коли на компанията Tesla. Американецът Дан О`Дауд, водач на плана Dawn, прикани за протест на електрическите коли Tesla.

По време на финалния мач за шампионската купа на Националната футболна лига на Съединените американски щати беше показано видео с антиреклама на колите на марката. Това е втората поредна Супербоул, на която О`Дауд разгласява свои видеоклипове.

Тази година антирекламата на Tesla му коства над 500 000 $. Членовете на плана Dawn приканват за възбрана на автопилота на Tesla, казусът с който докара до изтеглянето на 2 милиона електрически коли на компанията в Съединени американски щати.



Видеото демонстрира фрагменти от три произшествия, в това число съдбовна, с присъединяване на коли Tesla. Едно от тях се случи в Северна Каролина. Теслата, която евентуално се е движила на автопилот, е блъснала 17-годишно момче. По време на случая той е излизал от учебен рейс със знак „ Стоп “ и включени мигащи светлини.

Във видеото се загатва и случай от 2019 година, при който 50-годишен мъж почина, когато неговата Tesla се блъсна в ремарке. Третият случай е във Флорида. Млада двойка мина на алено по пътя и се блъсна в паркирана кола. От удара те са изхвърлени от колата. Един човек е умрял, различен е тежко ранен. И в двата случая автопилотът е работил на пътни сектори, където потреблението му е неразрешено.

Рекламата приключва с думите: „ Tesla остава безгрижна. Бойкотирайте Tesla и пазете децата си в сигурност. Дан О`Дауд е създател на Green Hills Software, който създава операционни системи за коли и самолети. Той назовава Tesla Autopilot " най-некомпетентната част от софтуера ", която в миналото е виждал.



Феновете на Мъск упрекват О`Дауд в спор на ползи с Tesla, защото един от клиентите на Green Hills Software е Mobileye. Последният създава и програмен продукт за системи за подкрепяне на лидера. Нито О`Дауд, нито изпълнителният шеф на Tesla Илон Мъск са коментирали обстановката.

Както е посочено в плана Dawn, видеото ще бъде излъчено във Вашингтон, окръг Колумбия, Калифорния, Делауеър и Мичиган. Миналата година Мъск беше релативно спокоен по отношение на видеото на плана за Super Bowl. Напротив, той го одобри като реклама на автопилот. В момента Tesla е изправена пред застоялост на приходите заради неспособността си да достави своята от дълго време обещана технология FSD (Full Self-Drive). Пазарната стойност на компанията падна с милиарди долари. Само за последния месец спадът е към 15%.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР