По време на ежегодното си събитие Power UP, по време

...
По време на ежегодното си събитие Power UP, по време
Коментари Харесай

NIO иска PSS зарядни локации във всеки китайски окръг

По време на годишното си събитие Power UP, по време на което среща света с последното развиване в региона на бизнеса си със зарядни местоположения и софтуерни нововъведения, китайският производител на електрически автомобили NIO анонсира нови амбициозни проекти, свързани с позиционирането на марката на китайския пазар.

Един от двата съществени акцента по време на презентацията беше Power Up Counties, което съставлява проект за разгръщането на зарядната инфраструктура на компанията- както класическа, по този начин и с за директна замяна на изтощена батерия с изцяло заредена такава, като крайната цел и цялостно покритие с обекти във всеки един от китайските окръзи.

" NIO постоянно се е заел да прави непрекъснати вложения в инфраструктурата за зареждане и замяна (на батерии), и софтуерни нововъведения за да предложи на потребителите безпроблемно преживяване при презареждане ", анонсират от марката, като показват, че Power Up Counties се чака да бъде финализиран- във връзка с класическите бързи зарядни станции, до 30 юни идната година.

" Освен това, NIO ще извърши проекта за разширение на мрежата за замяна на акумулатори, в три етапи: До 30 юни 2025 година, NIO Power Swap Station (PSS) ще бъдат построени в над 1200 окръга на 14 административни подразделения на провинциално ниво; до 31 декември 2025 година, PSS мрежата ще бъде налична в окръзи на други 13 административни подразделения на равнище провинция. Дотогава NIO PSS ще е покрил над 2300 окръга от 27 административни подразделения на равнище провинция. От 2026 година, NIO ще разшири покритието в останалите администрации на равнище провинция ".

Към момента, NIO разполага с повече от 23 000 зарядни станции и съвсем 2500 PSS станции, в които са били осъществени повече от 51 000 000 подмяни на акумулатори.

Следващ главен миг в събитието NIO Power UP 2024 бе анонсирането на ново индустриално оборудване за PSS станции в Ухан, която ще бъде с потенциал от 1000 станции. По тази тематика, китайската компания анонсира също по този начин и нова ултрабърза (640 KW) зарядна станция и мобилно V2V решение за зареждане с потенциал от 40 kW.

С самодейността си Power Up Partner, NIO кани всички искащи да се включат в партньорска стратегия за създаване, стопанисване и шерване на облагата от обекти на зарядната инфраструктура на марката.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР