По време на днешното си посещение в Асизи, родното място

...
По време на днешното си посещение в Асизи, родното място
Коментари Харесай

Папа Франциск към младите: Благодарни сме на Бог, че ви има

По време на днешното си посещаване в Асизи, родното място на Свети Франциск Асизки - настойник на Италия и настойник на животните, папа Франциск прикани младежите да проявят " храброст " в отхвърли от изкопаеми горива и изрази страдание, че по-възрастните генерации не са знаели по какъв начин да опазят планетата и да обезпечат мир, съобщи Асошиейтед прес.

Светият отец сподели на младежите, че разпорежда очакванията си на напъните им за избавяне на планетата и на това да създадат по този начин, че международната стопанска система да се грижи в по-голяма степен за бедните.

При късата си аудиенция в намиращия се на рид в Централна Италия град Франциск произнесе слово на среща с към 1000 младежи. Сред тях имаше икономисти и експерти от започващи компании с фокус върху опазването на околната среда.

Присъстващите на събитието бяха от целия свят. Сред тях беше и жена, която описа на папата, че след миналогодишното завладяване на властта от талибаните тя и брачният партньор ѝ били подкрепени да избягат от Афганистан от организация,  въодушевена от живота на Свети Франциск и вниманието, което той отделял на хората в потребност.

Папата съобщи, че международната стопанска система се нуждае от " нова визия за околната среда и за Земята ", добавя Българска телеграфна агенция.  " Има доста хора, компании и институции, които реализират екологичен преход. Трябва да продължим по този път и да поставяме по-големи старания в тази посока ", сподели Франциск.

Той съобщи, че има незабавна нужда да бъдат разисквани нови модели за развиване.

" Сега е времето да покажем по-голяма храброст при отхвърли от изкопаеми горива, с цел да ускорим създаването на енергоизточници с нулево или позитивно влияние върху околната среда ", сподели Франциск.

Той добави пред младежите: " Нашето потомство ви остави богато завещание, само че ние не знаехме по какъв начин да опазим планетата и не осигуряваме мир ".

Римският папа изрази страдание поради неналичието на " творчество, оптимизъм и възторг ". " Благодарни сме на Бог, че ви има. Вие освен ще сте тук на следващия ден, само че вас ви има и в този момент ", похвали той младежите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР