По време на днешното пленарно заседание депутатите ще изслушат председателя

...
По време на днешното пленарно заседание депутатите ще изслушат председателя
Коментари Харесай

Депутатите изслушват председателя на НСИ за приемането на еврото

По време на днешното пленарно съвещание депутатите ще изслушат ръководителя на Националния статистически институт Атанас Атанасов във връзка със статистическите индикатори, имащи отношение към подхванатите дейности на държавното управление на Република България за приемане на еврото и влизане в еврозоната. Предложението за чуване на Атансов пристигна от ПГ на “Възраждане ”.

Вчера Министерството на финансите разгласява за публично разискване плана на Закон за въвеждане на еврото в Република България.

Целта на законопроекта е да обезпечи безпроблемното въвеждане на еврото в България и да увеличи прозрачността и информираността за процеса на приемане на единната европейска валута в страната.

В проектопрограмата на Народното събрание е и Национална тактика за развиване на физическата интензивност, физическото образование, спорта и спортно-туристическата активност (2023-2034) с план на решение.

Очаква се депутатите да обсъдят на първо четене законопроекти за изменение и допълнение на Наказателния кодекс, а на второ – промени в Закона за Министерството на вътрешните работи. В плана на дневен ред е също по този начин първо гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Закона за надзор върху наркотичните субстанции и прекурсорите.

Проектопрограмата включва законопроект за одобрение на Споразумението сред държавното управление на Република България и Организацията на обединените народи за обучение, просвета и просвета по отношение на възобновяване определянето на Регионалния център за запазване на нематериалното културно завещание в Югоизточна Европа като център от категория 2 под егидата на ЮНЕСКО в София, Република България, подписано на 11 ноември 2023 година Очаква се депутатите да прегледат на второ четене промени в Закона за администрацията.

Първа точка за петък в проектопрограмата е чуване на ръководителя на Съвета за електронни медии Соня Момчилова по отношение на рекламни известия, свързани с хазартни игри в радиото и малкия екран. Предвиден е и постоянен парламентарен надзор.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР