По време на днешното извънредно заседание на Общинския съвет в

...
По време на днешното извънредно заседание на Общинския съвет в
Коментари Харесай

На първо четене: Общинският съвет в Стара Загора одобри промени в местните данъци

По време на днешното изключително съвещание на Общинския съвет в Стара Загора с  29 гласа " за ", 16 " срещу "  и два " въздържал се "  се на първо четене бяха утвърдени промени и допълнения на Наредбата за определянето и администрирането на локалните налози на територията на община Стара Загора.

Промените плануват данъкът върху недвижимите парцели да се актуализира от 1,45 на 1,7 на хиляда върху данъчната оценка на недвижимите парцели. Заложено е нарастване в размера на налога при придобиване на имущество по подаяние и по възмезден метод.

Предложението е ставката при подаяние сред братя и сестри и техните деца от 0,4 на 100 да се усили на 0,7 на сто; ставката при подаяние сред лица отвън посочените да се усили от четири на 100 на пет на 100 и ставката при възмездно придобиване от 2,5 на 100 да се усили на три на 100 “, е записано в предлагането на локалната администрация. 

" Минималната работна заплата през 2012 година е била 270 лв., когато за последно са вдигани налози в Стара Загора. Това е над три пъти по-малко от минималната работна заплата, която от 2024 година става 933 лв. в тази инфлация, която потегли от войната в Украйна, и повишение на цените на горивата и на строителните материали, само че това не е нарастване на налозите, тъй като ние не можем да компенсираме разноските ", изясни по време на съвещанието кметът Живко Тодоров  Живко Тодоров Живко Тодоров е роден на 21 септември 1981 година в гр. Стара Загора, България. Завършва ГПЧЕ „ Ромен. 

На второ четене измененията ще бъдат гледани по време на постоянната декемврийска сесия, която е планувана за 21 декември.

Подкрепа получи и втората точка за спомагателното заплащане за реализирани резултати на кметове на кметства при община Стара Загора, предава Българска телеграфна агенция. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР