По време на Българското председателство ще търсим обединението на 27-те

...
По време на Българското председателство ще търсим обединението на 27-те
Коментари Харесай

Българсокто председателство на ЕС с план да обедини 27-те

" По време на Българското председателство ще търсим обединяването на 27-те страни, с цел да запазим европейския дневен ред и посока ", съобщи министърът за българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова на интернационална конференция " Качество на европейската интеграция на България – 10 години след присъединението " в Нов български университет.

На конференцията Павлова показва, че участието на България в Европейски Съюз е станало национална идея, а българското председателство съответствува с тежък миг за Европа. " България, която беше обсъждана единствено като ползвател на европейски фондове, най-бедният член на обединяването и външна граница на Европейски Съюз, извърши критериите за стопански напредък и непоклатимост, с цел да стане заслужен член на Съюза ", декларира тя, представена от пресцентъра на министерството.

" Поемаме явен ангажимент да бъдем неутрални, уравновесени и твърди, където се постанова в името на единството и солидарността ", прибавя тя.

Българското председателство ще има три съществени послания – консенсус, конкурентоспособност и кохезия, сподели още Павлова. По думите ѝ става въпрос за консенсус по всички значими тематики като сигурност и миграция, Черноморско съдействие и така нататък " Конкурентоспособност в нелеките пътеки, които предстоят – стопански и паричен съюз, усилване на общественото измерение и кохезията с взор към политиката на съюза след 2020 година ", уточни тя.

Лиляна Павлова увери, че екипите на всички равнища са подготвени за поставените провокации и " имаме вяра, че с поддръжката на Франция и Германия, която получи министър председателят Бойко Борисов, ще работим за това да подредим Европа по нов метод ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР