По време на българското европредседателство МВР ще се въздържа от

...
По време на българското европредседателство МВР ще се въздържа от
Коментари Харесай

Главният секретар на МВР: Европредседателството няма да блокира София

По време на българското европредседателство Министерство на вътрешните работи ще се въздържа от трайно затваряне на улици в София, като промени в придвижването ще се вършат единствено към съответни събития. Това съобщи пред bTV основният секретар на Министерство на вътрешните работи Младен Маринов. По думите му обаче част от паркоместата в столицата ще бъдат наранени поради зоната за сигурност към НДК.

Маринов разяснява, че е добре, че ремонтът на двореца тече точно сега, тъй като по този начин може да се създадат промени, свързани със сигурността на постройката и по този метод тя да може да се пази от по-малко униформени.

Той уточни още, че се приготвя централизирана система за видеонаблюдение, която ще събира информацията от полицейски, общински и други камери из града. Според основния секретар на Министерство на вътрешните работи, подготовката за защитата на европредседателството върви по проект и в обособените действия може да бъдат ангажирани както ДАНС и Отряда за битка с тероризма, по този начин и, когато става дума за по-леки задания, частни охранителни компании.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР