По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски

...
По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски
Коментари Харесай

9 години затвор за холандеца, опитал да убие 46-годишна жена край Телефонната палата

По импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт, Софийски градски съд (СГС) постанови неоправдателна присъда от 9 години „ отнемане от независимост “ по отношение на Хилиямсе Д. по повдигнатото му обвиняване за опит за ликвидиране по хулигански подбуди – закононарушение по чл.116, ал.1, т.11, вр. чл.115, вр. чл.18, ал.1 от Наказателен кодекс, оповестиха от пресцентъра на СГП.

Хилиямсе Д. бе предаден на съд, по тази причина че на 14.12.2016г., към 05:35 часа, в гр.София, до „ Телефонната палата “, по хулигански подбуди е направил опит съзнателно да умъртви М.Г., като с нож й нанесъл прободно-порезно пострадване на шията, като от действието, въпреки и довършено, не са настъпили плануваните в закона и желани от дееца общественоопасни последствия по независещи от него аргументи.

Пострадалата М. Г. работела като чистачка в Министерство на финансите и работното й време започвало рано заран. На 14.12.2016г. към 05:25 часа, тя слязла от трамвая на спирката на пл. „ Гарибалди “ в гр.София, с цел да отиде на работа. На спирката към потърпевшата се доближил Хилиямсе Д., който потърпевшата не познавала. Той се опитал да я заприказва, само че тя не му обърнала внимание.

Хилиямсе Д. бил използвал алкохол и марихуана и под тяхно влияние, без да бъде предизвикан по какъвто и да е метод, решил неоснователно да умъртви дамата. За да осъществя желанието си той я последвал по пътя й към Министерство на финансите и я нападнал в тил. С носения от него нож, с приблизителна дължина на острието 10 см., й нанесъл удар в региона на шията и я блъснал на земята, с което й предизвикал прободно-порезно пострадване.

Жената се изправила за миг, само че заради изобилната кръвозагуба, още веднъж паднала на земята. Непосредствено преди да загуби схващане тя видяла по какъв начин нападателят й се връща и прави опити да я изправи на крайници. След това той спрял преминаващо такси и помолил лидера му за помощ.

Виждайки явните следи от принуждение и тежкото положение на потърпевшата, таксиметровият водач алармирал полицията и Хилиямсе Д. бил арестуван до тялото на жертвата му. В резултат на своевременната здравна помощ животът на потърпевшата бил избавен, макар извънредно тежкото й положение в резултат на нанесената контузия.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР