По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт Софийска

...
По внесен от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт Софийска
Коментари Харесай

8-годишна осъдителна присъда за причинена смърт на пътя

По импортиран от Софийска градска прокуратура (СГП) обвинителен акт Софийска градски съд /СГС/ постанови 8-годишна неоправдателна присъда за породена гибел по несъобразителност при ръководство на моторно транспортно средство.

Иван Ч. е предаден на съда за това, че на 18.04.2016 година към 00,50 часа, в гр. София, при ръководене на моторно транспортно средство с централизация на алкохол в кръвта 2,6 промила, нарушил разпоредбите за придвижване, като при ограничавания на скоростта от 50 км/ч в обитаемо място “, се движел със скорост 105 км/ч, и по несъобразителност предизвикал пътно-транспортно произшествие със специфичен автомобил с вишка, извършваш ремонт на светофарната уредба на бул. „ Сливница “.

При удара, намиращият се във вишката чиновник М.Б., бил отритнат на разстояние 19 м, вследствие на което получил съчетана тъпа контузия на главата без строшаване на костите на черепа, гръдна коремна контузия и контузия на крайниците. По-късно същата нощ потърпевшият М.Б. умрял УМБАЛСМ „ Пирогов “, макар положените старания от лекарите.

Иван Ч. е приет за отговорен по обвиняване за осъществено закононарушение по член чл. 343, ал.3, пр.1, б. „ Б “, вр. ал.1, б. “В “, вр. член 342, ал.1, пр.3 от Наказателен кодекс и му е наложено наказване от 8 години отнемане от независимост.

За същия интервал той е лишен и от право до ръководи моторно транспортно средство, а съдът е постановил да изтърпи напълно и настрана по-рано наложено му наказване от 8 месеца „ отнемане от независимост “ за разпространяване на опиати. Настоящата присъда се явява втора за Иван Ч. за породена от него гибел по несъобразителност при пътно-транспортно произшествие откакто през 2002г. е осъждан за друго такова закононарушение.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР