По внесен обвинителен акт от Военно-окръжна прокуратура – Сливен бивш

...
По внесен обвинителен акт от Военно-окръжна прокуратура – Сливен бивш
Коментари Харесай

Осъдиха бивш военнослужещ за противозаконно подпомагане на чужденци да преминат границата

По импортиран обвинителен акт от Военно-окръжна прокуратура – Сливен някогашен военнослужещ е наказан за незаконно подкрепяне на 4 лица, жители на Кралство Мароко, да преминат през страната – закононарушение по чл.281, ал.2, т.1 и т.5, вр. ал.1 от Наказателен кодекс.         

На 10.07.2022 година към 14,15 часа по автомагистрала „ Тракия “, на километър 348-и в посока гр. София, за да набави за себе си имотна полза, подсъдимият незаконно подкрепил да преминат в страната без документи, в нарушаване на чл.8, ал.1 и чл.19, ал.1, т.1 от Закона за чужденците в Република България, четирима чужденци, жители на Кралство Мароко, като ги превозвал с персоналния си лек автомобил, м. „ Шкода Фабия “.

Военен съд-Сливен е разгледал делото по реда на съкратеното правосъдно разследване, откакто подсъдимият е признал напълно обстоятелствата, изложени в обстоятелствената част на обвинителния акт, и му наложил наказване 1 година и 6 месеца отнемане от независимост, което на съображение член 58а, алинея 1 от Наказателен кодекс е понижено с 1/3. Така е несъмнено дефинитивно наказване от 1 година отнемане от независимост, осъществяването на което е отсрочено за изпитателен период от 4 години.

С присъдата на подсъдимия е било кумулативно наложено и наказване „ санкция “ в размер на 6000 лева

Лекият автомобил, марка “Шкода Фабия “, принадлежал и послужил на подсъдимия за осъществяването на действието, се лишава в интерес на страната.

Присъдата не е влезнала в действие и предстои на обжалване и митинг пред Военно-апелативен съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР