По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

Осъдиха на 8 години затвор мъж, залял жена със сярна киселина

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е наказан мъж, залял жена със сярна киселина.

На 17.06.2021г., към 10,00 часа на паркинг в София, обвиненият А.В., през отворен прозорец на кола, е блъснал К.Д. с пестник в лицето, след което я залял със сярна киселина с централизация над 30%, в региона на лицето и тялото, оповестяват от прокуратурата.

Обвиняемият е направил опит да аргументи междинна телесна щета на потърпевшата. Той е останал незавършен, защото дамата съумяла да вдигне ръката си, като предпазила лицето си от щедро заливане със сярна киселина и част от течността попаднала в региона на устните, врата и горната част на тялото й.

Деянието е осъществено с особена свирепост по хулигански подбуди и в изискванията на рисков рецидив, защото мъжът е осъждан на „ отнемане от независимост “ дейно за съзнателно закононарушение.

По случая е формирано досъдебно произвеждане. В хода на следствието са разпитани очевидци, направени са голям брой експертизи и са събрани задоволително доказателства за виновността на мъжа.

Състав на Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатото му обвиняване и  му наложи наказване „ отнемане от независимост “ за период от 8 години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР