По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор
Коментари Харесай

4 години затвор за мъж, обрал баба


По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура на затвор е осъден  44-годишен мъж за кражба на пари от стара жена, осъществена в изискванията на рисков рецидив.

На 01.04.2021 година за времето от към 10,00 часа до към 10,30 часа, обвиненият Ц.К. позвънил на апартамент в блок на ул. „ Стефан Малинов ” в гр. София и декларирал, че търси Е.К. Възрастната жена му отворила вратата и го поканила в жилището. Обвиняемият й декларирал, че нейната племенница е претърпяла акцидент и се намира в болница, където би трябвало да й създадат интервенция за 200 лв.. Притеснена старата жена отишла и взела сумата от 200 лв. и му я дала. Обвиняемият се възползвал от разсейването на дамата и откраднал плик, в който имало още 700 лв.. След това си тръгнал.

Престъплението е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото Ц.К. е осъждан дейно на „ отнемане от независимост “ за идентично действие.

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение по член 196, ал.1, т.1, вр. чл.194, ал.1, вр. чл.29, ал.1, б. ”А ” и ”Б ” от  НК. В хода на следствието са направени експертизи и са извършени разпити, които сочат Ц.К. като създател на действието.

Софийски областен съд призна обвинения за отговорен по повдигнатото му обвиняване и наложи на Ц.К..  наказание  „ отнемане от независимост “ за период от 4  години, което той следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР