По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 36-годишна жена

...
По внесен обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 36-годишна жена
Коментари Харесай

Жена е осъдена на 3 години затвор за присвояване на пари и вещи

По импортиран обвинителен акт на Софийска районна прокуратура 36-годишна жена е наказана на затвор за заграбване на пари и движимости.

Д.Е. била наета като продавач-консултант в магазин за алкохол и цигари на бул. „ Вардар “ и бул. „ Възкресение “ в гр. София. За времето от към 03,30 ч. до към 04,30 ч. на 09.08.2020 година от магазин за алкохол и цигари, обвинената в качеството си на длъжностно лице е присвоила непозната сума в размер на 2728.22 лв. и алкохол и цигари на стойност 593,80 лв.. Деянието е осъществено в изискванията на рисков рецидив, защото подсъдимата е осъждана дейно на „ отнемане от независимост “ за идентично действие. Освен това Д.Е. незаконно лишила публични удостоверителни знаци – 100 броя билети за градски превоз на обща стойност 160 лв., 26 бр. карти за градски превоз на обща стойност 104 лв., 10 бр. талони за градски превоз на обща стойност 120 лв. и  24 бр. ваучера на разнообразни мобилни оператори на обща стойност 280 лв. – всичко на обща стойност 664 лв..

По случая е формирано досъдебно произвеждане за закононарушения по член 202, алинея 2, т. 2, вр. член 201, вр. член 29, алинея 1, б. „ а “ от Наказателен кодекс и по член 276, алинея 3 от Наказателен кодекс. В хода на следствието са направени екпертизи, разпитани са очевидци и са събрани задоволително доказателства за виновността на Д.Е.

Софийски областен съд призна обвинената за отговорна по повдигнатото й обвиняване и наложи на Д.Е.  наказание  „ отнемане от независимост “ за период от 3 години, което тя следва да изтърпи дейно при първичен „ непоколебим “ режим.

Присъдата предстои на обжалване пред Софийски градски съд.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР