По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът

...
По внесен обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът
Коментари Харесай

10 години затвор за Тодор, убил брутално пенсионер в сливенско село

По импортиран обвинителен акт на Окръжна прокуратура – Сливен, съдът наложи наказване от 10 години отнемане от независимост по отношение на Тодор Я. Той е обвиняем за това, че на 20-21.03.2018 година в с. Сотиря, област Сливен, съзнателно умъртвил 74 – годишен мъж. Това е закононарушение по чл.115 от Наказателен кодекс.

Подсъдимият живеел в региона на село Сотиря, община Сливен. Употребявал постоянно огромни количества алкохол, нямал дом, в който да живее. Според неговите съселяни, бил конфликтен и раздразним, злоупотребяващ с алкохола. Пострадалият 74-годишен мъж живеел самичък в къщата си.

През зимата, при започване на 2018 г.Тодор Я., като скитник намерил заслон и заживял при потърпевшия. Той приютил обвинения, а с изключение на заслон, го хранил със средства от пенсията си. Тъй като средствата от пенсията на потърпевшия не стигали за прехрана на двамата, а и подсъдимият не си тръгвал непринудено, се наложило последният да бъде изпъден от къщата, от снахата на потърпевшия.

На процесната дата Тодор Я. още веднъж отишъл в дома на потърпевшия и останал да спи в него, макар нежеланието на домакина. Последвал спор сред двамата, по време на който Тодор Я. блъснал няколко пъти в главата потърпевшия със сап на секира, като вследствие на тези удари 74-годишният мъж умрял.

Наказанието е постановено по реда на съкратеното правосъдно произвеждане. То би трябвало да бъде изтърпяно при първичен " непоколебим “ режим в затвор.

Присъдата на Окръжен съд – Сливен може да бъде обжалвана пред Апелативен съд – Бургас.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР