Ситуационният център на Министерството на външните работи предупреди българите в

...
Ситуационният център на Министерството на външните работи предупреди българите в
Коментари Харесай

МВнР с важно предупреждение към българите в САЩ

Ситуационният център на Министерството на външните работи предизвести българите в Съединени американски щати да заобикалят региона на разрасналия се горски пожар в област Лос Анджелис. 

По информация от локалните управляващи, пожарът, за който " Фокус " към този момент ви заяви , е зародил на 15.06.2024 година под формата на дребен пожар в изолиран регион, намиращ се в област Лос Анджелис. 

Пожарът " The Post Fire ", който в началото е докладван като пожар със относително дребни и не предизвикващи терзание размери, в следствие се е увеличен бързо в границите на по-малко от два дни и към този момент обгръща повече от 15000 акра земя. Към момента няма информация за блокирани съществени или второстепенни пътни артерии.

Граждани, които живеят в региона обиден от пожара, могат да употребяват следния линк, с цел да бъдат осведомени в действително време от управляващите по отношение на евакуации, както и статуса на стихията: Cal Fire Incident Update.

Министерство на външните работи поучава българските жители да се въздържат от пътешестване в региона на пожара, с изключение на в случаи когато това е наложително, да заобикалят прекарването на дълго време на открити места афектирани от към момента дейния пожар в гористата околност, както през днешния ден (18.06) по този начин и идващите дни. Изключително значимо е да следват инструкциите и рекомендациите на локалните управляващи.

При нужда от подпомагане, българските жители могат да се обръщат към Генералното консулство на Република България в Лос Анджелис на следните телефонни номера: +1 310 478 6700 и дежурен телефон в извънработно време: +1 310 437 3606. Сигнали може да се подават и на имейл адреса: [email protected]

Сигнали и молби за подпомагане при бедствени обстановки на български жители се одобряват непрекъснато и на телефонните линии на дирекция " Ситуационен център ": +359 2 948 24 04; +359 2 971 38 56 или на имейл: [email protected].  

Препоръчваме на българските жители, при пътувания, краткотрайно или непрекъснато престояване в чужбина, да се възползват от опцията да се записват в рубриката " Пътувам за… " на следния адрес: https://mfa.bg/bg/embassyinfo.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР