По-високи глоби и по-солени наказания да има за фалшификаторите на

...
По-високи глоби и по-солени наказания да има за фалшификаторите на
Коментари Харесай

Експерти искат по-солени наказания и глоби за фалшификаторите на изкуство

По-високи санкции и по-солени санкции да има за фалшификаторите на българско изобразително изкуство . Това съобщи пред публицисти основен контрольор Ангел Папалезов , шеф на бранш " Престъпления с културно-исторически полезности " в Главна дирекция " Национална полиция ".

Той изясни, че сега се планува до 1 година затвор и до 20 хиляди лева санкция за фалшификаторите на изкуство.

В работна среща, състояла се през днешния ден в Министерството на културата, са взели участие представители на ангажираните по тематиката институции, организации и специалисти от Главна прокуратура, Главна дирекция " Национална полиция ", Съюза на българските художници, Националната художествена изложба, Съюза на колекционерите и Асоциацията на търговците на творби на изкуството. До няколко месеца работната група ще излезе с съответни законодателни и наказателни оферти за промени .

От ведомството обясниха, че доста малко са настоящите специалисти в България, които могат да оказват помощ за решение на проблемите с подправяне на изкуство. В други европейски страни се влага много в тази тенденция, а ние сме изостанали, както се оказа, добави Папалезов.

Той даде информация и по случая с изложба " Структура ", в която преди няколко месеца бяха изложени фалшификации на видни български създатели. По думите му сега се разпитват очевидци по случая и до два-три месеца ще има съответни резултати.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР