По-висока безопасност на движението и по-добра работна среда за водачите.

...
По-висока безопасност на движението и по-добра работна среда за водачите.
Коментари Харесай

Volvo отново осигурява допълнителна безопасност за водача

По-висока сигурност на придвижването и по-добра работна среда за водачите. Това са задачите при въвеждането на новите системи на Volvo Trucks за подкрепяне на лидера, основани на Volvo Dynamic Steering – иновация, удостоена с доста награди, подкрепя ръководството на товарни коли по революционен метод.
„ Volvo Dynamic Steering направи революционна смяна при работата на лидера зад кормилото. По-добрата непоклатимост на посоката, по-лесното маневриране и по-големият комфорт понижават риска от пътни произшествия и контузии, свързани с напрежението при ръководството. Сега надграждаме триумфа си с функционалности, които спомагат за още по-безопасна пътнотранспортна конюнктура ", споделя Карл Йохан Алмквист, шеф пътна и продуктова сигурност във Volvo Trucks.



Чрез консолидиране на Volvo Dynamic Steering с други системи за увеличение на комфорта и възстановяване на сигурността, Volvo Trucks създаде две системи за подкрепяне на лидера при предотвратяването на произшествия: Volvo Dynamic Steering със Stability Assist /подпомагане на стабилността/ и Volvo Dynamic Steering с Lane Keeping Assist /поддръжка на придвижването в пътна лента/.

Отчитане на страничното занасяне преди да възникне

" Представете си, че се движите по влажен, хлъзгав път и внезапно забелязвате, че задната част на товарния автомобил стартира да губи сцепление с асфалта. Преди това да прерасне в странично занасяне, вие деликатно завъртате кормилото в противоположната посока, до момента в който премине заплахата. Точно по същия метод работи и Volvo Dynamic Steering със Stability Assist /подпомагане на стабилността/. Голямата разлика е, че системата може да открие риска и да спомогне за стабилизиране на автомобила, преди вие даже да забележите, че нещо се случва ", изяснява Карл Йохан Алмквист.

Намалява риска от излизане отвън пътя и от несъзнателно овакантяване на лентата

Следващата иновация в сигурността - Volvo Dynamic Steering с Lane Keeping Assist /поддръжка на придвижването в пътна лента/ оказва помощ на лидера, когато системата открие, че товарният автомобил приближава до маркировката на лентата. Системата уведомява лидера чрез леко завъртане на кормилото в подобаващата посока и леко трептене на кормилото, като му оказва помощ да върне автомобила назад в лентата.



Регулира съпротивлението на кормилото според от съответните потребности

В допълнение към двете нови системи за подкрепяне на лидера, Volvo Trucks вкарва дълго чакана функционалност, която дава опция за самостоятелно контролиране на съпротивлението на кормилото при товарните коли, оборудвани с Volvo Dynamic Steering.

Факти за новите функционалности:

Volvo Dynamic Steering беше създадено за автоматизирано компенсиране на неравностите по пътната повърхнина и за унищожаване на вибрациите и отката на кормилото. При шофиране с ниска скорост съпротивлението на кормилото се понижава с към 75 % - огромно предимство при придвижване на заден ход и при маневриране в тесни пространства. Воланът автоматизирано се връща в централно състояние, незабавно щом хватът на лидера отслабне. При по-високи скорости товарният автомобил поддържа решително посоката си даже при неприятна пътна повърхнина и мощни странични ветрове. Тази технология се основава на хидравличното сервоуправление на товарния автомобил, подпомагано от електродвигател с електронно ръководство, който непрестанно поправя ръководството и обезпечава спомагателна мощ на завъртане, когато е належащо.

Volvo Dynamic Steering със Stability Assist /подпомагане на стабилността/. Тук Volvo Dynamic Steering работи взаимно със системата за електронен надзор на стабилността на товарния автомобил. Сензорите в рамата следят непрестанно ъгловата скорост (отклонението от отвесната ос) на товарния автомобил и когато бъде открита и най-лека наклонност към странично занасяне, системата се задейства и обезпечава леко подкрепяне на придвижването на кормилото, с цел да помогне на лидера да го завърти в противоположната посока и да стабилизира автомобила.

Volvo Dynamic Steering с Lane Keeping Assist /поддръжка на придвижването в пътна лента/. Тук Volvo Dynamic Steering работи взаимно със системата за поддръжка на придвижването в пътна лента при скорости над 55 км/ч. Системата следи позицията на автомобила благодарение на камери. Когато открие, че има риск товарният автомобил да излезе отвън настоящата лента, тя задейства ръководството и оказва помощ на лидера да се върне към нужната посока. Ако е нужна спомагателна помощ, тя предизвестява лидера посредством леки трептения на кормилото вместо сигнален звуков сигнал.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР