По Вариант 1 ще работят днес седмокласниците на изпита на

...
По Вариант 1 ще работят днес седмокласниците на изпита на
Коментари Харесай

Изтеглиха Вариант 1 на НВО по математика след 7 клас

По Вариант 1 ще работят през днешния ден седмокласниците на изпита на Националното външно оценяване по математика. Вариантът беше изтеглен от журналиста Зина Соколова от " Аз-буки ", оповестиха от МОН.

Очаква се 59 414 възпитаници да се явят на изпита през днешния ден. Той ще стартира в 9.00 часа, ще се организира в 1665 учебни заведения в 5430 зали.

По време на обществения чоп в МОН зам.-министърът на образованието и науката Емилия Лазарова посочи, че през тази година няма смяна в броя на дилемите. Има разлика в първата част от теста, като там всички 20 задания ще са с избираем отговор - с четири благоприятни условия, от които единствено един е верен.

" Миналата година две от дилемите в първата част бяха с къс свободен отговор. Даваме опция на децата да работят по-спокойно и да имат повече време за решаването ", означи тя.

Във втората част от изпита седмокласниците още веднъж ще вземат решение 3 задания със свободен отговор. " Тези задания дават опция на учениците да помислят – да опишат и аргументират отговорите си и да покажат знанията си ", уточни зам.-министър Лазарова.

Тя изясни, че за съставянето на изпитните разновидности се приготвя огромен набор от задания, който минава през оценяване от експертни комисии, а изпитните разновидности се образуват в последния вероятен миг.

Промяна през актуалната година има и във времетраенето на изпита. Първата част ще продължи общо 75 минути - с 15 минути повече по отношение на предходната година. Времето за втората част остава непроменено – общо 90 минути.

Оценките от изпита се показват единствено с количествени индикатори – в брой точки, без да се приравняват към оценки.

Максималният брой точки от изпита е 100 т.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР