По вариант 1 ще пишат днес седмокласниците на националното външно

...
По вариант 1 ще пишат днес седмокласниците на националното външно
Коментари Харесай

По вариант 1 пишат седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература

По вид 1 ще пишат през днешния ден седмокласниците на националното външно оценяване по български език и литература. Той беше изтеглен преди минути в Министерството на образованието и науката от два готови разновидността за изпита.
Повече от 111 000 възпитаници от седми и от десети клас е се явяват през днешния ден на националното външно оценяване по български език и литература. Националното външно оценяване на седмокласниците ще се състои в 1699 учебни заведения. Очаква се на изпитите по български език и литература, да се явят над 59 800 възпитаници в седми клас. За първи път през тази година ще се ревизират знанията и в десети клас. Изпит ще има в 999 учебни заведения за над 51 600 десетокласници.
 Повече от 111 хиляди възпитаници от 7 и 10 клас ще се явят тази седмица на национално външно оценяване Повече от 111 хиляди възпитаници от 7 и 10 клас ще се явят тази седмица на национално външно оценяване
Повече от 111 хиляди възпитаници от VII и X клас ще се явят на национално външно оценяване през тази седмица. Изпитът по български език и лит...
Националното външно оценяване за десети клас стартира в 8.00 часа, а за седмокласниците – в 9.00 часа. Изпитът в седми клас е в две елементи. В първата част в границите на един час учениците вземат решение тест от 25 задания, измежду които 18 са с избираем отговор, шест – с къс свободен отговор, и една – с уголемен свободен отговор. През втората част в границите на 90 минути седмокласниците пишат обстоен преразказ с дидактическа задача върху неизучавана художествена творба. Заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова сподели, че е направено всичко належащо за комплицираната организация за двата изпита през днешния ден.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР