По въпроса за ползите от тичането много хора са разделени

...
По въпроса за ползите от тичането много хора са разделени
Коментари Харесай

Ново 20: Тичането се оказва вредно за тялото, вижте с какво да замените джогинга

По въпроса за изгодите от бягане то доста хора са разграничени на два лагера. Първите считат, че бягането е потребно, главното е да знаете по какъв начин да бягате вярно. Вторите се аргументират, че бягането е нездравословно, тъй като човешкото тяло не е основано за тичане на дълги дистанции и е по-добре да го сменяем с друга активност. Точно с какво да сменяем бягането – ето някои оферти:

1. Плуване

Най-добрата опция на бягането е плуването. Тя включва тренинг на цялото тяло, само че в това време натоварването на ставите и гръбначния дирек е минимално. Това е идеалното занятие за съвсем всички хора на всички възрасти. Доказано е, че този спорт оказва помощ за облекчение на мускулното напрежение след силови тренировки и за поддържане на мозъка ви неподвижен.

2. Скачане на батут

За мнозина това става все по-популярно занятие. То е чудесна опция на бягането. Първо, заради обстоятелството, че натоварването, получено по време на скачане, е съпоставимо с това при бягането. Второ, тъй като е занимателно. Хормонът на щастието е наложителен при тези извършения – не инцидентно децата го обожават. Обърнете внимание – това е отлично и забавно занятие.

3. Колоездене

Страхотна спортна активност – облекчава напрежението върху ставите и гръбначния дирек, което ви разрешава интензивно да правите работа за дълго време. Най-страхотното е, че можете да карате по живописни направления. Препоръчваме да си извършите маршрут от 20 километра и да се насладите с другар на пътешестване измежду природата.

4. Танцуване

В продължение на половин час и най-простите танци ще накарат тялото ви да бъде съвършено затоплено, до момента в който вие ще усъвършенствате своята съгласуваност на придвижванията и ще се наслаждавате на компанията на вашия сътрудник (партньорка). Като цяло, танците са чудесна опция на бягането.

5. Ходене на дълги дистанции

Ако от бягането ни боли, тогава започваме просто да вървим. Това е може би най-популярната и налична опция на интензивните кросове, която хората избират. Всъщност, с цел да постигнете добър резултат от ходенето, би трябвало да вървите на дълги дистанции, което лишава доста време. Не всеки има доста свободно време. Но в случай че предходните варианти не ви устройват, тогава пробвайте тази – сигурно няма да ви навреди. /БГНЕС и РИА Новости
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР