По-улеснена процедура за доказване на ТЕЛК с цел използване на

...
По-улеснена процедура за доказване на ТЕЛК с цел използване на
Коментари Харесай

Предлага се улеснена процедура за доказване на ТЕЛК за данъчно облекчение

По-улеснена процедура за доказване на ТЕЛК за потребление на данъчно облекчение се предлага в пакета с промени в данъчните закони, оповестен на уеб страницата на Министерството на финансите.

Както към този момент се откри като процедура през годините, всички данъчни закони се трансформират като преходни и заключителни разпореждания на един закон - този път на Закона за корпоративното подоходно облагане.

Улеснението за данъкоплатците, които имат право на облекчение поради ТЕЛК, идва от това, че отпада задължението им да включат сканирано копие на документа си, когато подават данъчна декларация. Това е една от дребните промени, които засягат физическите лица в пакета от данъчни закони за следващата година.

С друга смяна се анулира условието необлагаемите награди от игри до 100 лв. да се вписват от работодателите и самоосигуряващите се лица.

Въпреки теча на данни от Националната организация за приходите, няма текстове, с които се анулира опцията от 2020 година данъчната декларация на притежателите на личен идентификационен код да бъде попълнена автоматизирано. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР