По цял свят хората обичат да похапват чесън. Този зеленчук

...
По цял свят хората обичат да похапват чесън. Този зеленчук
Коментари Харесай

Кой да предположи, че съхраняването на ЧЕСЪН в стъклени буркани, ще се превърне в ХИТ

По целия свят хората обичат да похапват чесън. Този зарзават е същински подарък от природата. Освен, че е божествено апетитен и съумява да придаде комплектност на редица ястия, той има и куп лечебни свойства.

Да не приказваме, че с помощта на няколко скилидки чесън можем да се предпазим от грипове и настинки.

Както обаче знаете, зеленчукът не е подобаващ за дълготрайно предпазване. Много дребна е вероятността да оцелее до пролетта, откакто бъде обран от градината. В множеството случаи стартира да гние и повърхността на главите чесън се покрива с мухъл.

Ние обаче сме тук и в този момент, с цел да ви споделим една хитринка, с помощта на която ще можете да съхраните чесъна за толкоз дълго, колкото пожелаете.

Как вярно да съхраняваме чесъна, в случай че не желаеме той да изгние?

Едно от най-важните неща, с които е нужно да се заемете, в случай че сте решили да съхранявате чесън не по общоприетия метод, а в буркани, е да го извадите в точния момент.

Имайте поради обаче, че всеки вид зрее по друго време, по тази причина би трябвало деликатно да го премислите. Ако забележите, че долните листа пожълтяват, това е симптом, че би трябвало да събирате реколтата.

Когато го изкопаете от почвата, не бързайте да премахвате стеблата, тъй като главата чесън ще продължи да се храни от тях за известно време. Можете деликатно да го почистите от почвата и да го оставите на слънце за няколко дни, не повече от 4-5 дни.
 Как да подхранваме ЧЕСЪН, в случай че желаеме няколко чувала годишна продукция Как да подхранваме ЧЕСЪН, в случай че желаеме няколко чувала годишна продукция
Чесънът е един от обичаните зеленчуци на хората по целия свят. Освен, че съумява да овкуси храната по необикновен метод, това растение ни по...

Тук също има една дребна специфичност, обвързвана със самото време. Не оставяйте чесъна на открито, в случай че е дъждовно времето. Влагата няма да му се понрави. Същото важи и за прекомерно мощното слънце.

След това можете да изрежете стеблата от дъното, тъй че да останат единствено главите. Отново подсещаме това да се случи тъкмо в оня миг, в който би трябвало да се вади вашият вид чесън, нито по-рано, нито по-късно.

Как да го консервираме?

Ето, че идва най-интересната част, обвързвана с консервирането на самия зарзават. Най-важно е бурканът да бъде стерилизиран и добре подсушен.
 Ако извършите ТОВА, главите на чесъна ще са огромни колкото ЯБЪЛКА Ако извършите ТОВА, главите на чесъна ще са огромни колкото ЯБЪЛКА
Чесънът е един от тези зеленчуци, които напълно умерено можем да съпоставим с благосъстояние. Неслучайно е казано, че в случай че сънуваш чесън, ще за...

Скилидките би трябвало да преминат през няколко стадия на накисване, тъй че всички остатъчни нечистотии да се отмият.

Пригответе маринатата преди този момент, тъй като тя би трябвало да изстине изцяло. Нужни са ви 5 литра вода, 1 ½ ч.ч. оцет и същото това количество сол. Слагате на котлона да заври и бъркате.

Започнете да подреждате скилидките чесън и най-после залейте с маринатата, която е изцяло охладена.

Можете сред всеки ред да добавяте и по няколко стръка копър за мирис. Това, несъмнено, е въпрос на вкусови желания.

Опитайте и сме сигурни, че по този начин подготвен и леко накиселяващ, чесънът постоянно ще заема почетно място на трапезата ви и всеки вкъщи ще го похапва с насита!

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР