По цял свят датата 1 май е време за социални

...
По цял свят датата 1 май е време за социални
Коментари Харесай

Пред Народното събрание ще стане страшно само след няколко дни! Родители обявяват война на държавата!

По целия свят датата 1 май е време за обществени митинги. В България 1 май 2018 година ще бъде по-различен от предходните години – тъкмо в 11:00 ч. пред Народното събрание родители ще разгласят война на страната. Златина Хаджипанайотова, Младен Алексиев, Борислав Петров имат разнообразни истории, проблеми и болежка, само че и в трите случая става въпрос за децата им. Златина е вдовица с три деца, които не могат да получат нито наследствена, нито лична пенсия, тъй като, по думите й законите „ са направени по този начин, че децата на работещите хора да не могат да се възползват от така наречен обществени помощи и придобивки “. В случая на децата й е отказана наследствена пенсия, тъй като брачният партньор ѝ е умрял след 30-годишна възраст и въпреки да е работил в страни отвън Европейски Съюз, няма изискуемия пет години стаж, който да му бъде приет у нас. Персоналната пенсия пък им е отказана, тъй като приходът не е под обезпечения най-малък приход от 75 лв., осведоми actualno.com.

Детето на Младен е страда от болест, отключила се в резултат на имунизация, а, по думите му, страната му отхвърля лекуване и помощ. Борислав пък е вдовец и има право на лична пенсия за детето си, само че не я получава. Наследствената е отказана още веднъж поради липса на трудов стаж, в случай, че брачната половинка му почива на 25 години, малко преди да се дипломира. Държавата просто я няма, сподели той, представен от бтв. „ Ние, родителите на България, разгласяваме код черно, разгласяваме война против законите, война против институциите “, сподели Златина. Тя прикани всички родители да излязат на тази война и по този начин да застанат зад децата си.

С митинга си и оповестяването на код черно алегорично погребваме бъдещето на тази страна, тъй като с политиката си сега към децата и работещия родител България ще спре да съществува. “Искаме страната да промени целите си. Искаме детски добавки за всяка българска майка; съответно гратис лекуване за всяко българско дете, което се нуждае от такова; желаеме страната да отдели пари за кувьози; сираците да получават пенсии. Искаме от страната да не бъде мащеха на децата си”, сподели Златина. Гостите желаеха и среща с президента Румен Радев.
loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР