По трихълмието на времето“ е темата на тазгодишните традиционни Празници

...
По трихълмието на времето“ е темата на тазгодишните традиционни Празници
Коментари Харесай

Старият Пловдив празнува своята младост

" По трихълмието на времето “ е тематиката на тазгодишните обичайни Празници на Стария град, които ще се проведат от 17 до 23 септември. Древните улици ще се завъртят в шеметния танц на времената, в който Античността, Средновековието и Възраждането ще срещнат младостта и свежестта!

" Старият Пловдив е цялостен с живот, младост и обич и става все по-привлекателна и съвременна дестинация. Смятаме, че това е мотив, който заслужава особено празненство! Затова доста се вълнуваме, че през септември ще можем да покажем новото лице на Стария град! “ разясняват уредниците от ОИ " Старинен Пловдив “, които се грижат за реставрацията, консервацията и новия живот на редица старинни обекти в самобитния пловдивски квартал.

Програмата на Празниците тази година е извънредно богата и разнообразна.

Едни от най-възхитителните обекти в Стария Пловдив, като Данчова къща, Къща " Клианти “, Балабанова къща, Къща " Недкович “, Къща " Хиндлиян “, Културен център " Бялата къща “, Галерия " Златю Бояджиев “, Античен спектакъл, Малка базилика и доста други, отварят вратите си още по-широко, с цел да ни поднесат страхотни артистични преживявания и изчерпателен публичен спор. Специална музикална сцена и занаятчийско ревю ще радват пловдивчани и гостите на града през последните 3 дни от Празниците.

Фестивалът ще предложи още церемониал на ретро коли, забавна кино стратегия, доста и разнообразно концерти, изложения и работилници. Разбира се, не са забравени и децата, на които е отдаден един доста специфичен ден. 

И тъй като Старият град е млад вечно, уредниците в партньорство с Оперативна програма " Радостни обреди " сервират специфичен комплимент на младите двойки, избрали да се потопят в танца на времената на сватбения си ден. Площадът до изложба " Златю Бояджиев " и дворът на къща " Бирдас " се отварят за младоженците и техните посетители в най-щастливия ритуал. А с цел да бъде щастието им дълголетно, колкото и Стария град, двойките ще получат подарък от уредниците: безплатно  прилагане на определен от тях обект, стопанисван от ОИ " Старинен Пловдив ",  за снимане на сватбена фотосесия.

Допълнителна информация за изискванията и реда за записване можете да получите на 0882393873 или [email protected].

А на формалната Фейсбук страница на Празници на Стария град (https://www.facebook.com/praznicinastariagrad ) можете да се включите в седмичния Селфи конкурс на фестивала на тематика " Новото лице на Стария Пловдив “, който ще раздава по 4 награди седмично чак до 15 септември!

Пак там можете да следите елементи от богатата стратегия на фестивала, които уредниците ще разкриват лека-полека, чак до 17 септември.

Подгответе се за едно по-различно преживяване по трихълмието на времето на Празници на Стария град 2018!
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР