По традиция всяка година на 1 февруари общинската администрация в

...
По традиция всяка година на 1 февруари общинската администрация в
Коментари Харесай

Трифон Зарезан бе отбелязан в община Куклен

По традиция всяка година на 1 февруари общинската администрация в Куклен провежда празничен водосвет и зарязване на лозите. На централния площад се изви хоро с доста музика и песни, които бяха изпълнени от самодейния певчески състав към НЧ " Н.Й.Вапцаров " град Куклен. Литийното шествие с иконата на " Св. Трифон " измина пътя до първите масиви под града.

Всички посетители на празника на лозаря и винаря Трифон Зарезан участваха на водосвет, който тази година се отслужи от Отец Янко, духовник на църквата " Св. Атанасий " в Куклен. След освещаване на водата и лозята най-възрастният лозар пръв заряза масивите. Тази година това беше Димитър Павлов, на 91 години.

Според него " Виното е здраве. Който го пие, живее по-дълго ". Гошев също заряза тържествено лозите, като пожела здраве, благодат и благополучие на всички поданици на общината и противоречива година на многочислените аграрни производители в Куклен.

Официален посетител бе и инж. Румен Цонев - основен изпълнителен шеф на КЦМ 2000 АД, който е сътрудник на община Куклен в редица начинания и мероприятия. Празникът приключи още веднъж с хора и забавление и по едно " Наздраве " с чаша хубаво домашно алено вино.
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР