По традиция най-малките възпитаници на ОУ Христо Ботев“ във Варна

...
По традиция най-малките възпитаници на ОУ Христо Ботев“ във Варна
Коментари Харесай

Варненски ученици положиха Ботевска клетва в навечерието на 1 ноември

По традиция най-малките ученици на ОУ „ Христо Ботев “ във Варна поставиха Ботевска клетва в навечерието на 1 ноември, научи Moreto.net.

На тържествената гала през вчерашния ден учениците засвидетелстваха почитта и уважението си към патрона на учебното заведение - великия стихотворец и бунтовник Христо Ботев.

" Полагането на Ботевска клетва в навечерието на Деня на националните будители от най-малките ученици на учебното заведение е една традиция, която буди неспокойствие, почит и надълбоко почитание ", сподели кметът на регион " Аспарухово " Ивайло Маринов, който участва на събитието.

" Респект и почитание към учителите, които предават словата и заветите на Ботев и посяват в мозъците и сърцата на учениците си най-ценните добродетели – любовта към българщината, знанието за безсмъртния воин и поклонението пред делата му ", добави Маринов.

Ден по-ранo, на 27 октомври, в учебното заведение се организира и новаторски урок, отдаден на Деня на националните будители.

Учениците от 4. а клас получиха познания за будителите посредством забавни и увлекателни просветителни и спортни щафетни игри. Въпреки " рисковите " условия четвъртокласниците, разграничени на 3 групи, демонстрираха познания по предметите - човек и общество, български език и литература, физическо образование и спорт и технологии и предприемачество.

Децата демонстрираха познания, забележителни умения за работа в екип, експедитивност и централизация и се оправиха сполучливо с всички " игри на волята " - работа по карта, редене на думи и пъзел, нареждане на табло с имена на будители и сборник. Всички просветителни задания, подбрани от ръководителите Върбинка Любчева, Красен Димитров и Станислава Смилкова, са подчинени на главната тематика, заложена в новаторския урок - да възпитават в родолюбие и респект.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР