По традиция на Сирни Заговезни жителите на кв. Коматево организират

...
По традиция на Сирни Заговезни жителите на кв. Коматево организират
Коментари Харесай

Кукерите от Коматево гонят злото от Коце, който се бори с коварен вид рак

По традиция на Сирни Заговезни жителите на кв. Коматево провеждат празника „ Кукери “, съпроводен с шествие, гайди и доста разнообразни и забавни костюми.
Прочетете още
Тази година събитието ще се организира на 17 март, като шествието стартира от 13:00 ч. до 14:30 ч., след което посетитете ще могат да видят разнообразни кукерски ритуали за здраве и читалищни музикални стратегии в парка на квартала.

Събитието през 2024 година има и своя идея – ще има проведено пространство за продажба на разнообразни храни и питиета, като средствата, които се съберат, ще бъдат дарени за лекуването на 20-годишния Костадин. Организаторите споделят, че момчето е участник в кукерските шествия в предходните години, по тази причина са избрали и празника като метод да му оказват помощ.

Сега на младия мъж следва нова комплицирана интервенция в Турция, която е непостижима като сума за фамилията. Необходимата сума е 470 000 лв. и тя би трябвало да бъде преведена до края на месец март. Организаторите са уверени, че кукерите от Коматево имат силата да прогонят злото от Коце и канят всички на празничното кукерско шествие и благотворителната скара.

В TrafficNews.bg  сме разказвали за болестта на Константин:

Запишете се за събитието и във Фейсбук:  



Можете да извършите подаяние и на банковата сметка: 

Дарителска сметка Банка ДСК

IBAN: BG84STSA93000030654749
BIC: STSABGSF
Титуляр: Костадин Стефанов Бозуков

 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР