По традиция на празниците скача консумацията на ток. Готова ли

...
По традиция на празниците скача консумацията на ток. Готова ли
Коментари Харесай

Готова ли е системата за повишеното потребление на ток по празниците

По традиция на празниците скача потреблението на ток. Готова ли е електроенергийнта система да поеме повишеното ползване?

От Енергийния систематичен оператор чакат повишено ползване на ток в празничните дни, макар че през тази година природата е благосклонна и температурите са нетипично високи за сезона.

" Електроенергийната система е в положително положение. Няма спешни обекти. Всички повреди от предходните снеговалежи са отстранени. Подсигурени са нужните спешни екипи, с високопроходима техника и материали. Така че нямаме терзания за някакви съществени проблеми с електрозахранването в страната ", сподели Ангелин Цачев, изп. шеф на ЕСО.

Националният електроснабдител е подготвен да реагира при пиково ползване, в случай че температурите внезапно се намалят и потребителите натоварят мрежата.

Има към този момент задоволително насъбрани водни запаси в язовирите, които обслужват ВЕЦ-овете на НЕК. Отделно от това имаме подписани контракти с румънския оператор и с гръцкия оператор за даване на спешна помощ. И имаме авансово дадена спешна помощ на турския и сръбския оператори, която предстои на натурално връщане, тъй че има от кое място да осигурим нужни количества при съществено ползване в страната, сподели Ангелин Цачев, изп. шеф на ЕСО.

Електроенергийният систематичен оператор поддържа над 15 000 километра електропроводни линии и 297 подстанции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР