По този начин обаче не само рискуваме собственото си здраве,

...
По този начин обаче не само рискуваме собственото си здраве,
Коментари Харесай

Не пускайте веднага климатика в колата, когато потегляте! Ето какво може да стане

По този метод обаче освен рискуваме личното си здраве, само че и здравето на своите близки, припомнят от Международната асоциация на застраховани и потърпевши при произшествия. Факт е, че оставяйки колата на улицата, ние постоянно затваряме прозорците, тъй че никой да не може да влезе вътре. В паркирана на сянка кола, която е със затворени прозорци в границите на деня, се натрупва сред 400 и 800 мг бензол.

ЧЕТЕТЕ ОЩЕ ВАЖНИ И ЦЕННИ СЪВЕТИ И НОВИНИ САМО В НАЙ-ПОЛЕЗНИЯ ЗДРАВЕН САЙТ ZDRAVE.TO

Ако автомобилът обаче е паркиран на слънце при температура над 16 градуса, нивото на бензола доближава 2 000 – 4 000 мг, което е 40 пъти повече от допустимото равнище. Седейки в колата, в която са затворени прозорците, хората стартират да вдишват бензола. Този нездравословен токсин се отразява зле на бъбреците, костите и черния дроб.

Освен това, бензолът се почиства от тялото доста постепенно и едва. Затова, преди да включите климатика, отворете прозорците в продължение на 2 минути. Така освен ще проветрите, само че и ще се отървете от нездравословните изпарения, които са се натрупали. Медицинско проучване Резултатите от изследване демонстрират, че преди да стартира да охлажда, климатикът „ завърта “ целия нагорещен въздух, а с него и бензола – токсин, който предизвиква рак.

Ето за какво, преди да потеглим, би трябвало да пуснем мотора, да оставим вратите отворени, да отворим и прозорците, по-късно да затворим вратите, да сложим коланите, да оставим прозорците отворени още две или по-добре 5 минути по този начин. Чак по-късно да затворим прозорците и да пуснем климатика в колата. Превърнете това във ваш потребен табиет – отваряйте прозорците на автомобила преди да потеглите. Не дишайте съзнателно въздуха, който е кондензиран с отрови, тъй като следствията от това неумишлено деяние могат да бъдат доста трагични.

dariknews.bg
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР