По тема 22 ще пишат днес зрелостниците интерпретативно съчинение или

...
По тема 22 ще пишат днес зрелостниците интерпретативно съчинение или
Коментари Харесай

По тема 22 пишат зрелостниците по БЕЛ

По тематика 22 ще пишат през днешния ден зрелостниците интерпретативно съчинение или есе по 41-ия въпрос от държавния зрелостен изпит по български език и литература (БЕЛ), съобщи Българска телеграфна агенция.

Изпитният вид беше изтеглен тази заран в Министерството на образованието и науката от над 11 млн. комбинации . Заради ограниченията за сигурност на изпита, по традиция, тематиката за съчинението или есето и неговият създател ще се оповестят по-късно през днешния ден.

Изпитният вид е генериран при вероятни 390 625 комбинации по съставни елементи. Общият брой на вероятните комбинации дружно с тематиката е 11 718 750.
 Близо 50 000 зрелостници се явяват на матура по литература
Близо 50 000 зрелостници се явяват на матура по литература

Матурите по избор ще се проведат по график от 26 до 31 май

Общо 49 373 възпитаници са подали заявление за присъединяване в държавния зрелостен изпит по български език и литература в 12-и клас, който стартира в 8 часа.

На изпита се явяват и осем карантинирани възпитаници, които ще бъдат в обособени стаи. Има и двама заболели зрелостници, които ще се явят на втората дата на матурата на 26 август.

Заместник-министърът на образованието и науката Мария Гайдарова сподели, че е построено видеонаблюдение, което ще бъде в действително време , от център в Министерството на образованието и науката. За първи път във всички районни ръководства по образованието също ще има такива центрове.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР