По света се случват какви ли не трагедии, но някои

...
По света се случват какви ли не трагедии, но някои
Коментари Харесай

Мъж отива на зъболекар и изгубва всичките си крайници

По света се случват какви ли не нещастия, само че някои от тях в действителност са изумителни и непредвидени. Том Рей от Англия в никакъв случай няма да не помни визитата си при ортодонт, което е направил през 1999 година, когато е бил на 38 години. По време на рутинна процедура за унищожаване на камъните, зъболекарят инцидентно пробожда венците на пациента си и посредством тази пункция рискови патогени навлезли в кръвния поток на мъжа, написа blitz.bg.

Той бързо развил сепсис и след няколко часа вдигнал и висока температура. Том бил изпратен в болница, където изпаднал в кома, от която се събудил чак след три месеца.

През този дълъг интервал от живота на пациента се случили ужасни и приятни събития. Първо, с цел да спасят живота на Том, лекарите трябвало поредно да ампутират ръцете и краката му, както и част от устата му, защото бактериите се популяризирали бързо в цялото тяло.

Второ, заради това заболяване, фамилията трябвало да продаде къщата си, защото изгубили и бизнеса си. Съпругата му се концентрирала напълно върху грижите за него. В същите три месеца обаче дамата на Том ражда и второто им дете, щерка им Фройд. Двамата към този момент имали още едно момиче – Грейс.

След като излязъл от комата, Том бил в такова положение, че в началото даже не е познал брачната половинка си. Отнело му месеци на рехабилитация. Днес той се е научил да ръководи протези на ръцете и кракате си, само че брачната половинка му продължава да се грижи за него.

Каква била обаче повода той да развие толкоз бързо сепсис? По време на рутинната процедура Том бил болен от грип, а това направило имунната му система доста слаба в оня миг. Днес Том приказва на разнообразни срещи за историята си. Той предизвиква другите в никакъв случай да не посещават стоматолози по време на грип или други сходни заболявания.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР