По света има всякакви чудаци с фикс-идеи. Един от тях е

...
По света има всякакви чудаци с фикс-идеи.
Един от тях е
Коментари Харесай

Най-бързата градинска барака в света вдигна 163 км/ч! - видео

По света има всевъзможни чудаци с фикс-идеи. Един от тях е британецът Кевин Никс, създал най-бързата градинска колиба в света. С колела е естествено... Рекордното му достижение е 163,34 км/ч, сложено по време на мероприятието Straightliners, проведено на плаж в Кармартеншайър, Уелс.

Този колесен заслон за култивиран сечива е развъртян въз основата на 4х4 комбито Volkswagen Passat. В резултат на преустройството от оригиналния автомобил е останал само подът. Първоначално е ползван шестцилиндровия автентичен мотор, но по-късно е сменен с двойно-турбо агрегат от Audi RS4, с мощ 450 к.с.

Градинската барачка на колела тежи около два тона и има публично позволение за движение по публичната пътна мрежа. Общият разход по преработката на немската машина в градинска колиба на колела е коствала на Кевин Никс над 13 000 британски паунда.



Преди година творението на Кевин разви скорост от 128 км/ч, през тази пролет повдигна летвата до 128 километра в час. В мае этого года Никс разогнал сарай уже до 162,61 километра в час, а в този момент резултатът му е с един километър от горната страна.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР