По-студеното време ще продължи до Цветница, но може и до

...
По-студеното време ще продължи до Цветница, но може и до
Коментари Харесай

Проф. Рачев: Довечера ще вали сняг

„ По-студеното време ще продължи до Цветница, само че може и до Великден. Очакват ни 10 дни по-хладни от естественото “. Това съобщи климатологът проф. Георги Рачев в ефира на бТВ.
Прочетете още
Причината за преваляванията и по-ниските температури е средиземноморски циклон, посочи той.

„ Отлагаме снегът за тази вечер. Във високите котловинни полета ще прехвърчи сняг, само че няма да образува завивка. В планините над 1200 метра ще натрупа подобен прекрасен сняг, какъвто ни трябваше януари месец “, уточни климатологът. Във високите елементи ще вали сняг, а в по-ниските дъжд.

„ Днес дъждовните превалявания няма да са със същия интензитет в София. В сряда ще бъде най-студено. От сряда до петък са рискови минималните температури. Бояна, Драгалевци и Златните мостове – там ще е сняг “, добави проф. Рачев.

„ Много хора смениха гумите. Не единствено на прохода Петрохан, само че и на Витиня има възможност. Вчера на Рожен валя естествен сняг. Шофьорите да са деликатни, готови и да знаят къде пътуват. Трябва да наблюдават прогнозата “ посъветва той.

Първите 10 дни на април ще са хладни, а към Великден ще настъпи стопляне, само че още веднъж дъждовно. В Смолян температурите ще са по-ниски от обичайните за годината.

По морето ще има превалявания във вторник и сряда. Ще бъде хладно, като въздухът ще е по-студен от морската вода, която е към 10 градуса.

„ Във Велико Търново не се чака снеговалеж за разлика от Габрово и Дряново. Засега огромният сняг остава в Румъния. Във Видин вали дъжд и от през вчерашния ден, като през днешния ден не престават “, добави проф. Георги Рачев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР