По-студено от обичайното за сезона беше и тази сутрин, но

...
По-студено от обичайното за сезона беше и тази сутрин, но
Коментари Харесай

Облачно време утре сутрин, следобед облаците ще намалеят

По-студено от нормалното за сезона беше и тази заран, само че денем оптималните температури бяха доста по-високи, спрямо през вчерашния ден - сред 13 и 19°.

Започналото през днешния ден покачване на температурите ще продължи и през празничните дни, само че времето ще остане прекомерно изменчиво.

В околните часове по-значителна облачност ще има над Западна България и тук-там там ще превали дъжд. Температурите на следващия ден ще се покачат, спрямо през днешния ден и минималните ще бъдат сред 4° и 9°, а оптималните - сред 19° и 24°, значително по-ниски, по северното Черноморие - към 11-12°.

Денят ще стартира с облачно време, тук-там с превалявания, само че към и след обяд облачността над Западна България ще се раздра и намалее. Ще духа сдържан, краткотрайно мощен вятър от юг-югоизток.

В планините ще бъде доста прохладно. От югозапад вятърът ще се усили и след обяд ще бъде мощен, по най-високите елементи - плевел.

Ще бъде най-вече облачно. Температурите ще се покачат още и оптималните в курортите ще са сред 8 и 13 градуса.

Променлива ще е облачността над множеството региони от Западна и над Северна Европа, до момента в който над Централна и Източна ще е забележителна и с превалявания от дъжд, в региона на Алпите – от сняг.

Валежи ще има на следващия ден освен у нас, само че и съвсем на всички места на Балканите. Причината, средиземноморски циклон, който ще дефинира времето на полуострова и през идващите дни.

У нас, в събота тук-там в северозападната половина от страната ще превали и прегърми, в обособени региони – интензивно. Възможни са и градушки. В неделя, на Великден, ще бъде слънчево, с дребна възможност за превалявания, само че в понеделник и вторник още веднъж ще има валежи, основно в следобедните часове.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР