По-строгите мерки в Пловдив и другите 4 области, които са

...
По-строгите мерки в Пловдив и другите 4 области, които са
Коментари Харесай

Ето къде COVID-мерките се връщат на Етап 2

По-строгите ограничения в Пловдив и другите 4 области, които са част от Регион 4, би трябвало да отпаднат до 4 дни. Това демонстрират прогнозите на Министерството на здравеопазването и настоящата карта по райони, които поддържат.

Към днешна дата всички 5 района са в Етап 3. Единствено районът, в който са Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали и Хасково е с прогноза за Етап 2 след 4 дни.

Това значи, че не би трябвало да има ограничавания за работното време на заведенията, а от ден на ден възпитаници да се върнат в класните стаи. Последните разпореждания за учениците е, че от 14 до 18 февруари 5, 6, 8, 9 и 11 клас са онлайн. От 1 до 4 клас не престават присъствено, както и учениците от 7,10 и 12 клас.

Въпреки всички тези прогнози към момента не е ясно по какъв начин избрани области вземат решение да отпускат ограниченията, въпреки заболеваемостта в тях да е по-голяма, в сравнение с в други. Типичен образец е София, където заведенията нямат ограничавания в работното време, а всички възпитаници от понеделник са в класните стаи.

Към днешна дата заболеваемостта в Пловдив е 1478 на 100 000, до момента в който в София е 1625 на 100 000 души. Би трябвало до дни регионалният щаб и РЗИ да вземат мнение за облекчение на ограниченията под тепетата.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР