По-строги наказания за убийците на пътя - това за пореден

...
По-строги наказания за убийците на пътя - това за пореден
Коментари Харесай

Майка: Получихме Васко в закован ковчег, убиецът си живее живота

По-строги санкции за убийците на пътя - това за следващ път желаеха почернени родители. Те упорстват за промени и ясни периоди за издаването на експертизи. 

Петя Иванова е изгубила дете в злополука и е един от уредниците на митингите.

" Това, което направиха, нас не ни удовлетворява. Депутатите въобще не схващат тематиката за пътното ликвидиране и това, за което ние се борим. На 18 ноември 2020 година синът на моя мъж от първия му брак са пътували за Габрово.

При ограничаване от 50 км/ч Александър Ковачев от Габрово с доста висока скорост влиза непосредствено във вратата му и размазва Васко дотам, че ние го получихме в закован ковчег. Убива още две момчета и оставя двама полуинвалиди. Трета година този човек е на независимост и си живее живота ", съобщи тя пред Bulgaria ON AIR.

На първа инстанция Ковачев получава 12 години, само че с редуцираност за приета вина наказанието му е понижено с една трета. На втора инстанция Апелативният съд във Велико Търново е решил обвиненият да получи 4 години затвор. 

" С редуцирането няма да получи нищо. Отне ни една година да му лишават шофьорската брошура. Вече трети месец чакаме Върховен касационен съд да благоволи да излезе с решение. Докато ние вървим всеки ден на гроба, този водач продължава да си живее живота и да е на пътя. При всички произшествия с жертви не им се лишават книжките, в най-хубавия случай са арестувани за 24 часа и се пускат за смешни гаранции от 1000-2000 лева ", сигнализира Иванова.

По думите ѝ е социална загадка, че специалисти няма, а е имало единствено предложение да се направи институт за специалистите за правилник при тях. Такъв не се направи, чакат се по година-две-три, означи Петя Иванова. 

80% от съдбовните случаи са в извънградски условия.

" Йордан Бозуков е погубен от водач, който е получил назад отнетата си брошура единствено две седмици преди съдбовния случай. При задържане от 24 часа е пуснат на десетия час да избяга през контролно-пропусквателен пункт " Лесово ". До ден сегашен не се знае кой е пуснал килъра на Йордан Бозуков да си замине за Турция. Детето е в гроба, а килърът му е на независимост ", даде още един образец Петя Иванова. 

На 26 юли почернените родители са входирали молба до ръководителя на Народно събрание Росен Желязков да се съберат дружно с партийните водачи, с цел да опишат своите случаи за пробиви в системата и дружно да решат кои да бъдат незабавните промени.

" Ускоряване на досъдебната и правосъдната фаза при ПТП със починали - това доста бързо би трябвало да се реши. При ПТП със починали да се прави цялостна инспекция на отговорния за други закононарушения и нарушавания. 

Чувстват се безусловно безнаказани и се подиграват с цялата страна. Много държим да се вкара " пътното ликвидиране ", не може да се води ликвидиране по несъобразителност. Господа депутати, заповядайте на гробовете на тези деца и им обяснете, че са убити по несъобразителност. Няма нищо по неволя да се качиш пийнал или дрогиран и да настъпваш газта. Като не могат да създадат наши закони, дано се базират на законите в Европейски Съюз ", настоя Иванова.

Тя сигнализира, че обществото ни е извънредно нетолерантно към родителите на убити деца. При последния им митинг не е пристигнал нито един непряк човек, който да застане до тях и да ги поддържа.

" Трябва със закон да се назначи на родителите, братята и сестрите незабавна психическа помощ, тъй като няма по какъв начин сами да се оправят с тъгата по изгубените деца. Имаме майка от Панагюрище, която всяка нощ спи върху гроба на единственото си дете и прави два опита за самоубийство. Братът на Ангел Морунов две години отхвърля да приказва с майка си и татко си, упреква ги и се усеща отговорен. Ние сме мъртви над замята. Няма да се откажем и ще продължим битката си, след 1 септември започваме по-силни митинги ", сподели още Петя Иванова.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР