По-старото поколение мои сънародници вероятно си спомня един от епизодите

...
По-старото поколение мои сънародници вероятно си спомня един от епизодите
Коментари Харесай

Съветският учител в американския рай

По-старото потомство мои сънародници евентуално си спомня един от епизодите на Йералаш, където комиците Моргунов и Хазанов изобразяват шефа на учебното заведение и млад преподавател. Младият преподавател там се избавя от учениците едвам откакто убива муха с прашка, а учениците, шокирани от такава акуратност, чинно предават целия си боеприпас от прашки.

Така че имам възприятието, че руските сценаристи са знаели нещо, планували са или са се досетили за нещо. Защото американските учители (повече от 50 хиляди души) внезапно желаеха позволение да носят оръжие в учебно заведение.

Не, не разбрахте: не учениците да носят оръжие, с цел да си разчистват сметките между тях в междучасията, а самите те. Учителският колектив. За да могат при потребност учителите да се барикадират зад чиновете и да отвърнат на стрелбата по тези, които желаят да получат познания, до момента в който въпреки всичко пристигна полицията.

Разказа ми един бежанец от четвъртата, „ колбасната “ вълна, който избяга в благословените щати за дъжд от салами и море от наденички и си откри работа като преподавател, по какъв начин в реалност са нещата там.

Ами представете си: руски преподавател, привикнал с интереса на учениците, с дисциплината, със приблизително един двойкаджия на клас и двама хулигани на цялото учебно заведение, идва в крепостта на демокрацията.

Е, първо, към него не се отнасят с пренебрежение, това е несъмнено. Те въобще по никакъв начин не се отнасят. Или се отнасят с учудване, все едно че са видяли говорещ чин. Какво споделя той там? Иска ли нещо? Децата седят и демонстрират на учителя подметките на маратонките си, пушат марихуана по коридорите и мажат венците си с някаква примес. Чернокожите слушат рап в слушалките и от време на време упражняват част от акробатиката си напряко в класната стая. Ученичките пукат балони от дъвките и слушат музика, до момента в който правят женските си каузи.

А на възмутената имитация на „ говорещия чин “ се дава отговор с безконечното и обичано американско - фак ю.

„ Говорещият чин “ бледнее, посинява, стиска се за сърцето, а от време на време и сърцато хваща най - нахалните младежи за яките, след което децата тичат право при шефа, оплаквайки се от нарушаването на свободите им.

Директорът вика тъпия бежанец и изяснява с пръсти. Вие сте бежанец? Емигрант. Взехме ли страната ви? Взехме я. Но към теб се отнасят снизходително, пуснаха те при нас вътре, разрешиха ти да дъвчеш хамбургерите ни. Затова, скъпи, прави като нас. А ние възпитаваме децата си да бъдат горди американци. Гордите американци не се нуждаят от знанията ви. Те въобще не се нуждаят от познания. Те би трябвало да могат да вземат решение проби, да слагат „ чавки “ в тях и да се гордеят със страната си. И това е всичко! Затова ги научете да се гордеят със своята страна, в смисъла на нашата страна, а не вашата.

Когато бедният преподавател, деградиран до под цокъла, изблеял нещо за специалност и необятен мироглед, шефът дал отговор: малкия екран и интернет дефинират широтата на светогледа, а на специалност ще ги научим, това не е проблем. Не е твой проблем. Вашият проблем е да не прекаляват с опиатите, тъй че черните да не убиват бели, а белите да не убиват черни, тъй че девойките да не изнасилват момчета в междучасието. Е, и научете ги да поставят „ чавки “ на контролните проби, ще им е потребно на изпитите.

Съветският преподавател се хваща ужасено за главата, само че чинно отива да си търси мястото в американския парадайс...

Дали е жив или не, не знам. Може би са го простреляли. Там е признато.

Но като цяло, несъмнено, е разумно: в страна, където можете свободно да притежавате оръжие, където стрелбата е толкоз нормална, колкото да вземем за пример музиката, където хората обръщат внимание на екзекутираните единствено в случай че има доста от тях, на учителите несъмнено би трябвало да им бъде позволено да носят оръжие на работа. Учителите към този момент са толкоз малко и с цел да оцелеят, би трябвало да държат учениците в боязън, най-малко толкоз, колкото те ги държат.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР