По стара, позната схема руските тайни служби са подали информация“

...
По стара, позната схема руските тайни служби са подали информация“
Коментари Харесай

Взривихме Кримския мост, защо да не гръмнем и Путин? Зловещите руски експерименти с България

По остаряла, позната скица съветските секрети служби са подали „ информация “ в кремълското издание „ Комсомолская истина “ за „ българска връзка “, където тя незабавно е била оповестена. Активното мероприятие включва и докладване на ръководителя на Следствения комитет на Руската федерация Александър Бастрикин пред Путин, в който още веднъж се загатва нашата страна. Елементарно и жалко.

Затова реакцията на Евросъюза бе безапелационна, че не би трябвало да се приема и да се има вяра на нито дума от съветските „ разкрития “.

 

Истината е, че съветската войска и служби са в спор. Кръгове в тях водят война между тях: едните желаят ескалация на войната в Украйна и потребление на нуклеарно оръжие, а други считат, че би трябвало да се смени управлението в Кремъл и да се търсят други изходи от обстановката. Взривът на Кримския мост най-вероятно е дело на група за саботажи на военното разузнаване. Целта е да се прикрият откраднатите милиарди за сякаш непробиваемата отбрана на мостовото оборудване, наливане на още милиони и претекст за активиране на бойните дейности.

 

Путин е притиснат в ъгъла и това води до неконтролируеми дейности на разнообразни служби и кръгове във и към властта.

 

Какво би трябвало да направи София в тази обстановка? Първото нещо е да се проучва обстановката въз основата на достоверна информация и добити от службите ни данни. Този разбор не би трябвало да обслужва политически ползи и ползите на политически играчи. Той би трябвало да професионален и явен. Ако е допустимо. Ако имаме управници и политици със сърце, воля и самостоятелни от Москва.

Ще напомня някои съветски/руски дейности през последните десетилетия, които са вкарвали България в ултра неприятни обстановки, давани са хиляди жертви, променян е пътя на развиване на страната ни.

 

Леополд Трепер, чиновник на ГРУ през 1936 година написа в свои мемоари след години: Българи от Коминтерна бяха посочени като заговорници, които желаят да унищожават ръководителя на Народен комисариат за вътрешни работи (на СССР) комисар Николай Ежов. По това време Ежов бе „ дясна ръка “ на Сталин в репресиите против неуместни на режима хора. Затова българите „ небрежно бяха разстреляни като зайци ”. „ Заговорът “ служи като мотив за кавга с водещи полски, финландски, немски, френски и други функционери на Коминтерна.

Властта в Кремъл няма скрупули в това да замесва България в интернационалните кавги и с нея да си „ измива “ ръцете за „ мокри поръчки “ на съветските/руските секрети служби.

 

Такъв е казусът със Септемврийското въстание през 1923 година Бунтът е проведен от съветското ГРУ, оглавяват го Георги Димитров и Васил Коларов. Когато става напечено, двамата бягат през Югославия във Виена, а хиляди участници умират или са хвърлени в пандизите. През 1924-1925 година Същият кървясъл опит на разследващите служби на Москва се тества в Естония, Румъния, Германия и даже в Бразилия. Резултатът: кръв, кръв…

 

Атентатът в храма „ Св. Неделя “ в София на 16 април 1925 година е концепция на Москва, осъществена от българи, подготвени от руските служби. Част от мунициите са били складирани в постройката на руското посолство във Виена.

 

През 50-те години на ХХ век в София идва екип на руските служби. Ръководи го персонално известния ген. Судоплатов. Целта е да бъдат отстранени известни комунисти, които не били съгласни с цялостната съветизация на българската страна. Стотици са привикани на „ диалози “ в милицията, доста от тях не излизат оттова. По-късно излиза наяве, че това е била генерална подготовка за намесата на Москва в Унгария през 1956 година и кървавото потушаване на митингите против Съюз на съветските социалистически републики.

 

„ Промиваха мозъка ми от самото детство. Но аз имах вяра в строя, имах вяра на управлението (на Съюз на съветските социалистически републики, б.р.). Сам написах молбата да бъда признат в комунистическата партия. Исках да работя за своята татковина и го правех, без да скърбя сили. Но убежденията ми рухнаха, когато разбрах, че нашите служби готвят ликвидирането на папа Йоан-Павел II “.

 

Това са думи на Виктор Шеймов, почитан офицер от руските служби.

В едно от редките си изявленията, Шеймов изяснява, че е решил да избяга от Съюз на съветските социалистически републики, когато се убедил, че руските служби готвят атентат против папата, а целият скрит план трябвало да се трансферира на българската страна. Той научава инцидентно за проекта по отстраняването на светия отец. Докато бил командирован в Полша, офицерът взе участие в среща с военачалник Д.В., отговарящ за локалната резидентура. В един миг в стаята нахлул полк. Соловьов, сътрудник на Шеймов. Носел незабавна грама, подписана персонално от тогавашния началник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Юри Андропов. В нея пишело: " Проучете цялата нужна информация по какъв начин да се приближим до папата “. Всички били наясно, че това значи единствено едно: Папата би трябвало да бъде премахнат. Указанията били атентатът да бъде приписан на българските служби, а руските да останат в сянка.

 

Да не забравяме, че офицерите от ГРУ, упрекнати за отравянията с новичок в Англия и България, са обитавали в София нееднократно и даже има подозрения, че са били прикривани от хора в службите и прокуратурата.

 

Кремълската агитация назовава войната в Украйна „ война на груповия Запад против Русия “. Лъжа за вътрешно приложимост. Нужни са обаче въпреки всичко някакви доказателства, които да поддържат тезата. И тук путиновата пропагандна машина взема решение да включи страната ни като член на НАТО и Европейски Съюз и в която има настроения на някои кръгове в поддръжка политиката на Путин. Затова е съчинена нелепата история с камиона, тръгнал от Бургас към Грузия, Армения, след всякакви маневри стигнал до Кримския мост и взривил се там. Тъпо до немай къде.

 

На този декор бе осъществен масиран ракетен обстрел на десетки мирни цели в украински градове: университети, учебни заведения, електроцентрали, магазини…

 

Москва е ясна – тя организира своята политика, обслужваща ползите на тамошното ръководство. За нас са значими проблемите в София. Преди всичко разнопосочните сигнали, които даваме във връзка с войната против Украйна и управническия модел на Путин. Това не е позиция, а изменничество по отношение на националните ни ползи. Все едно поддържаме злокобната война, която сее гибел и съсипия в самостоятелна страна. Русия употребява брутално нашите недостатъци.

 

Докато се държим по този метод ще ни вкарат в още повокации: посредством Руски/Турски поток, АЕЦ „ Козлодуй “, гласуванията за изпращане на военна помощ за Киев и прочие Руските служби не спят. Няма да е изненада, в случай че в един миг ни забъркат и в скрит план против Кремъл и Путин. Както към този момент са правили. Време е нашите политици и служби да се разсънят.

 

Огнян Стефанов
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР